BEN JIJ EEN LEERGIERIGE EN AMBITIEUZE ONDERZOEKER? MET JOUW ANALYTISCHE VAARDIGHEDEN EN MATERIAALKENNIS BEN JIJ DE LABORANT DIE WIJ ZOEKEN!

Veghel

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Laborant Onderzoekscentrum

Als Laborant Onderzoekscentrum draag je direct bij aan het verbeteren van het product en het verbeteren van het proces op het gebied van kwaliteit, milieu en duurzaamheid. MBI stelt zichzelf ambitieuze doelstellingen onder andere op gebied van duurzaamheid en CO2 uitstoot. Jij denkt mee in het verbeteren van het MBI milieuprofiel vanuit materiaaloogpunt.

Jouw afdeling, het onderzoekscentrum van MBI, wordt gezien als het interne kenniscentrum. Met jouw nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen in de branche houd jij jouw vak ervaring op peil en draag je, samen met het Hoofd Onderzoekscentrum, bij aan het invullen van het kenniscentrum.

Je hebt hele leuke collega’s maar je bent de enige functionaris. Je bent belangrijk voor het uitvoeren van specifieke analyses en vergelijkend onderzoek. Daarnaast houdt je je bezig met  beproeven van secundaire verkregen grondstoffen, berekenen van milieu impact op samenstellingen. Geen dag is hetzelfde. Je vindt onderzoek doen leuk en je staat open voor de nieuwste ontwikkelingen!

Dit bieden wij:

Een leuke fulltime functie binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. MBI kent goede arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Salaris van minimaal € 2.500,- tot € 3584,- bruto per maand
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • Afhankelijk van leeftijd o.b.v. CAO maximaal 8 extra duurzaam inzetbaarheidsdagen per jaar
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal €11,40 netto kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

Taken en verantwoordelijkheden

Naast jouw bijdrage aan het kenniscentrum en aan het verbeteren van het product en proces ondersteun je ook de laboratoria van de andere productielocaties. Mede dankzij jou kan iedereen in zijn of haar omgeving genieten van de mooie producten van MBI.

Concreet ga je met het volgende aan de slag;

 • Het uitvoeren van specifieke analyses en vergelijkend onderzoek
 • Het beproeven van secundaire verkregen grondstoffen
 • Het berekenen van milieu impact van samenstellingen
 • Onderzoeken van duurzaamheidsopties en handelingsperspectieven
 • Onderzoeken van optimalisatie van materiaalgebruik en procesverbetering
 • Kennis nemen van nieuwe ontwikkelingen op (chemisch) technologisch gebied
 • Het leveren van input aan (trainings)documentatie

Waar jij terecht komt

Je bent de enige functionaris in deze functie en rapporteert rechtstreeks aan het Hoofd Onderzoekscentrum. Je werkt verder ook nauw samen met veel fijne en betrokken collega’s op de locatie Veghel. Een enthousiast en hardwerkend team dat volop in ontwikkeling is. Daarnaast heb je volop contact met de collega’s van de andere laboratoria.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Een familiebedrijf dat sinds 1945 nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden zij zich met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Laborant Onderzoekscentrum

Om ervoor te zorgen dat onze producten aan de kwaliteit en milieu eisen voldoen, is een scherpe blik en hoge mate van vakinteresse van belang. Je werkt graag in een betrokken team en je kunt je communicatief op alle niveaus prima redden. Uiteraard voel je je uiterst comfortabel in een productie-omgeving. Verder beschik jij over:

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau
 • Betontechnologische kennis is een pré
 • Beheersing van de Nederlandse taal
 • Kennis van MS office pakket

Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Teamgeest, Leergierigheid, Eigenaarschap, Oog voor detail en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

"Met plezier ga ik elke dag naar MBI. De sfeer op werk is erg goed en heb leuk contact en goede samenwerking met andere collega's. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn werk elke dag anders is, waardoor het ook niet verveeld. Ook krijg ik hier voldoende ruimte om door te kunnen groeien."
Anne van der Sanden
Laborant Veghel
"MBI heb ik in de afgelopen 7,5 jaar leren kennen als een leuk en innovatief bedrijf waar ik iedere dag opnieuw met plezier naar toe ga. Je krijgt hier binnen het bedrijf volop de ruimte en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen. Samen met collega’s gaan we geen uitdaging of project uit de weg tot deze succesvol is afgerond!"
Stefan Boerakker
Medewerker Procesoptimalisatie Veghel

Contact

Heb je nog vragen over de vacature Laborant Onderzoekscentrum? Neem contact op met onze HR afdeling via 0413-349528 of hr@mbi.nl. 

Of solliciteer direct via het formulier!