fbpx

BEN JIJ EEN LEERGIERIGE EN AMBITIEUZE ONDERZOEKER? MET JOUW ANALYTISCHE VAARDIGHEDEN EN MATERIAALKENNIS BEN JIJ DE LABORANT DIE WIJ ZOEKEN!

Veghel

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Laborant

In de functie van laborant ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (fysische) analyses ter controle van de kwaliteit van grondstoffen, hulpstoffen en eindproducten volgens vooraf opgestelde specificaties en normen. In deze functie ben je voor productie het aanspreekpunt op het gebied van materiaal- en productkennis. Je bent in staat om met jouw kennis de vertaling te maken van analyse naar kwaliteit. In deze functie ben je de schakel tussen productie en kwaliteit. Hiervoor is het dan ook noodzakelijk dat je met grote regelmaat aanwezig bent in de productie, betrokken bent, je handen uit de mouwen steekt en direct meekijkt.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Het voorbereiden van kwaliteitscontroles. Hierbij valt te denken aan het nemen van monsters van grond- en hulpstoffen en het verkrijgen van monsters van eindproducten;
  • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Hieronder vallen onder andere het uitvoeren van analyses op gereed product en het signaleren van afwijkingen op de gestelde kwaliteitseisen en de procesgang;
  • Het leveren van bijdragen aan het productieproces ten behoeve van kwaliteitsverbetering;
  • Het controleren op het functioneren van het kwaliteitssysteem in de productie en het begeleiden en onderhouden van contacten met certificerende instanties. 

Zo ga jij het verschil maken!

  • Ervaring in een soortgelijke functie, opgedaan via stages of werk, is een pré maar niet noodzakelijk;
  • Minimaal een afgeronde MBO- 3 opleiding richting laboratoriumtechniek of vergelijkbare opleiding;
  • Je bent enthousiast en vindt het leuk om in teamverband bij te dragen aan verbetering en innovatie.

Daarnaast ben jij een teamspeler, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, bent pro-actief en krijgt energie van het werken met mensen. Je vindt het leuk om de schakel te zijn tussen productie, kwaliteit en proces- en productverbetering. Je bent communicatief en prima in staat om te verwoorden wat je wil. Je bent niet op je mondje gevallen, maar weet door je manier van handelen en communiceren optimale medewerking te verkrijgen.

Ten slotte herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Waar jij terecht komt

In deze functie rapporteer je aan het hoofd laboratorium en werk je samen met twee collega-laboranten. Samen zorgen jullie ervoor dat de werkzaamheden nauwkeurig binnen de vastgestelde normen en termijn succesvol uit te voeren. Je werkt in deze functie nauw samen met het team in de productie en hebt veelvuldig contact met operators en teamleiders.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat na 74-jaar nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (350!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Wat bieden wij?

MBI is een gerenommeerd en dynamisch bedrijf en heeft marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 12 ATV dagen, winstdeling, 3,5 procent eindejaarsuitkering. Hiernaast krijg je bij MBI de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.

Dit zeggen collega's

"Als laborant binnen MBI bekleed je een veelzijdige functie en ben je betrokken bij het product van begin tot eind, te starten met de controle van toeslagmaterialen bij binnenkomst, de controle tijdens het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct."
Joyce Musch
Laborant
"Bij ons staat niemand stil! Om bij te kunnen blijven bij alle nieuwe technische ontwikkelingen is er persoonlijke ontwikkeling mogelijk en zijn er studiemogelijkheden."
Vacature monteur technische dienst | Werken bij MBI
Tim vd Burgt
Meewerkend Voorman TD

Contact

Heb je nog vragen over de vacature?

Neem contact met ons op of solliciteer direct via het formulier!