BEN JIJ DIE TEAMSPELER MET EEN GROOT  VERANTWOORDELIJKHEIDSGEVOEL?
WORD TEAMLEIDER LOGISTIEK BIJ MBI !

Kampen

Per direct beschikbaar

2-ploegendienst (40 uur per week)

Dit ga jij doen als Teamleider Logistiek

Als Teamleider Logistiek ga jij leiding geven aan onze logistieke medewerkers. Hierbij gaat het om de dagelijkse sturing van je medewerkers, waarbij je let op veiligheid, kwaliteit en efficiency. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor je team. Je hebt regelmatig overleg met Hoofd Logistiek, collega teamleider, de Logistiek Planners en de afdeling productie.

Je coördineert de logistieke processen, zodat er een optimale tevredenheid ontstaat voor zowel onze klanten als voor de medewerkers in je team. De MBI producten dragen bij aan een mooiere, comfortabelere en duurzamere leefomgeving. Kom jij ons versterken?

Wat bieden wij?

Een uitdagende fulltime functie (2-ploegendienst) in een dynamische werkomgeving binnen een gerenommeerde organisatie. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • Bovenop de vakantie- en ATV dagen maximaal 8 extra duurzaam inzetbaarheidsdagen per jaar (afhankelijk van leeftijd)
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Collectieve winstdelingsregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 11,40 netto kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Laptop en telefoon

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je geeft leiding aan een logistiek team van 9 FTE;
 • Je ziet toe op de uitvoering en voortgang van de werkzaamheden en faciliteert bij het verhelpen van afwijkingen of bij stagnatie. Je bent hierbij circa 80 a 90% van de tijd actief aanwezig op de werkvloer;
 • Je zorgt voor een optimale afstemming van activiteiten door het voeren van overleg met je collega Teamleider en het Hoofd Logistiek;
 • Je fungeert als verbinder tussen externe chauffeurs / voorraadbeheer / expeditie / commercie / marketing / productie;
 • Je draagt zorg voor de personele aangelegenheden binnen je team, zoals het voeren van werkoverleg, gesprekken en ziekteverzuim.
 • Je ziet erop toe dat er veilig wordt gewerkt en vervult een belangrijke rol in het verder bevorderen van onze veiligheidscultuur;
 • Je motiveert en ontwikkelt je team, waarbij je zorgt voor optimale werkomstandigheden met een prettige werksfeer en goede teamgeest.

Waar jij terecht komt

Je komt terecht in een prettig en hardwerkend team dat volop in ontwikkeling is. De afdeling valt onder de verantwoordelijkheid van het Hoofd Logistiek. Samen met je collega Teamleider werk je in een 2-ploegendienst en zorgen jullie dat de logistieke werkzaamheden soepel verlopen.


De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1945 nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Teamleider Logistiek

Een praktische leidinggevende met gevoel voor mens die graag zijn steentje bijdraagt aan efficiënte processen. Je bent positief, maar spreekt medewerkers ook aan op hun verantwoordelijkheden en gemaakte afspraken. Je ziet kansen en communiceert duidelijk en gemakkelijk. Je bent ook iemand die van nature graag samenwerkt, zowel binnen als buiten de afdeling.

Concreet beschik je over:

 • minimaal 5 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring;
 • ervaring in een vergelijkbare omgeving is een pré;
 • minimaal een afgeronde opleiding in een relevante richting

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

"Mijn naam is Benny Zijlstra en ik ben sinds 2008 werkzaam binnen MBI. Wat MBI voor mij kenmerkt is een familiebedrijf met voldoende vrijheden en ontwikkel/ doorgroeimogelijkheden. Ik ben in mijn huidige functie verantwoordelijk voor de logistiek op onze vestiging in Kampen. Heb het na al die jaren nog steeds erg naar mijn zin bij MBI en kan dan ook iedereen aanraden te solliciteren!
Benny Zijlstra
Hoofd Logistiek Kampen
“MBI is een bedrijf dat potentie ziet in haar eigen medewerkers. Het is een bedrijf waar je jezelf kan ontwikkelen. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van, in 2015 ben ik als uitzendkracht bij MBI binnengekomen als orderpicker. Op het terrein in Kampen heb ik een groot project mogen leiden met goede ondersteuning van mijn direct leidinggevende en mocht als Logistiek Medewerker het Inbound proces coördineren en de voorraad beheren. Inmiddels ben ik Logistiek Planner. Ik heb hier dus enorm veel mogen leren en ben mezelf nog altijd aan het ontwikkelen.”
Marcel Groothand
Logistiek Planner Kampen

Contact

Heb je interesse in de functie van Teamleider Logistiek? Solliciteer direct via het formulier! CV’s zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Benny Zijlstra, Hoofd Logistiek op bzijlstra@mbi.nl.