BEN JIJ LEERGIERIG, ANALYTISCH, AMBITIEUS EN KRIJG JIJ EEN KICK VAN HET VERBETEREN VAN PROCESSEN? GA AAN DE SLAG MET DE PROCESOPTIMALISATIE BIJ MBI!

Aalst

Per direct beschikbaar

Max.€ 3.812,63

40 uur

Wat jij gaat doen als Medewerker Procesoptimalisatie

De titel van deze vacature zegt het al. Jij gaat in Aalst aan de slag met het optimaliseren van productieprocessen. Dat wil zeggen dat je verschillende processtromen gaat analyseren op financiële aspecten, efficiency, prestaties en IT-processen. Nadat je alle data voor iedereen inzichtelijk hebt gemaakt in een speciaal dashboard, schrijf je adviezen en breng je de boodschap de organisatie in.

Wat bieden wij?

Bij MBI zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Mis je bepaalde kennis? Dan zorgen wij voor een cursus. Er zijn allerlei mogelijkheden om qua kennis door te groeien binnen onze organisatie.

 • Basissalaris van minimaal € 2.612,84 en maximaal € 3.812,63 bruto per maand.
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen.
 • 200% overwerktoeslag als je op zaterdag werkt.
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering.
 • Winstdeling en een goede pensioenregeling.
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling.
 • Maximaal € 7,20 kilometervergoeding per werkdag.
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Optimaliseren van het productieproces door o.a. het identificeren en bespreken van verbetermogelijkheden
 • Leiden van verbeterprojecten, zoals het omzetten van verbetermogelijkheden in een projectplan en het aansturen van interne en externe projectleden
 • Opstellen van rapportages en analyses
 • Leveren van een bijdrage aan het Lean management waaronder 6S

Waar jij terecht komt

MBI heeft meer vestigingen dan alleen Aalst. Op alle vestigingen heb je collega’s die precies hetzelfde werk doen. Dat wil zeggen dat je in een decentraal team werkt en elkaar regelmatig opzoekt om te overleggen, kennis en ervaringen uit te wisselen en een collegiale band op te bouwen. Je rapporteert aan de plantmanager van onze site in Aalst.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat na 76 jaar nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (400!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Medewerker Procesoptimalisatie

Naast je hbo-diploma is het allerbelangrijkste voor deze baan dat je sociale vaardigheden uitstekend zijn ontwikkeld. Soms breng je namelijk lastige boodschappen over en wil je dat mensen jouw advies overnemen. Daarvoor heb je sociale kwaliteiten nodig. Tijdens de sollicitatieprocedure zullen wij daar extra op letten.

 • Hbo-diploma richting bedrijfskunde, economie of technische bedrijfskunde
 • Sterk ontwikkelde sociale vaardigheden
 • Communicatief vaardig, goede beheersing van de Nederlandse taal en basiskennis van de Engelse en Duitse taal
 • Kennis van SAP, MS office Word, Excel (gevorderd), Powerpoint, Outlook, Access en Visio

Daarnaast herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Leergierig, Eigenaarschap, Teamgeest en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

"MBI heb ik tijdens mijn stage in Aalst leren kennen als een leuk en innovatief bedrijf met vele mogelijkheden en uitdagingen. Nu jaren later ben ik nog steeds werkzaam bij MBI, maar nu in Veghel. Geen dag is hetzelfde binnen procesoptimalisatie. Ik heb hier de ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen en te leren wat ik echt leuk vind om te doen. Zowel het team Aalst als Veghel heb ik altijd ervaren als een zeer prettig en gedreven team die geen uitdaging uit de weg gaat."
Stefan Boerakker
Medewerker Procesoptimalisatie
"Op technisch gebied gaat ons team geen uitdaging uit de weg. Innoveren, engineeren en verbeteren is een 2de natuur voor ons en zorgt ervoor dat er geen dag hetzelfde is in dit dynamisch bedrijf. Join our team!
Eric Vis
Hoofd TD Aalst

Contact

Heb je nog vragen over de vacature Medewerker Procesoptimalisatie?

Neem contact met ons op of solliciteer direct via het formulier!

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.