Vind je studeren on the job belangrijk? MBI wel!

Bij MBI De Steenmeesters is het aanbieden van een opleiding, cursus of training een primaire arbeidsvoorwaarde. Eén van de kernwaarden is ook niet voor niets Leergierigheid. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun ambitie volgen. Werk je bij ons? Dan mag je zelf aangeven of je wilt doorgroeien in je huidige functie of misschien wel de overstap wilt maken naar een andere uitdaging binnen ons mooie familiebedrijf. Bij MBI luisteren we naar alle medewerkers; de juiste persoon op de juiste plek, dat is ons streven!

Behoefte binnen de organisatie

Niet alleen wordt er gekeken naar wat jij wil, maar ook naar de behoeften die er zijn in de organisatie. Zo is er onlangs een taaltraining Nederlands afgerond. Communicatie is een van de belangrijkste factoren binnen een organisatie. Natuurlijk om je werk goed te kunnen doen maar ook voor een fijne werkomgeving met je collega’s. Wij vinden het daarom belangrijk dat er voor de andere nationaliteiten deze training wordt aangeboden. De eerste groep medewerkers die hieraan heeft deelgenomen, was hier zeer enthousiast over en hebben uiteindelijk allemaal hun certificaat behaald. Deze training blijven we doorlopend aanbieden, zo ook voor jou als je bij ons komt werken.

Toekomstgericht

Wij zijn continu bezig met innovatie. Zo staan wij ook open voor nieuwe ideeën. Dus heb je een idee dat je graag wilt uitvoeren? Bij ons kan het. Door steeds nieuwe uitdagingen aan te blijven bieden, blijft het werk interessant en houden we op deze manier ook onze medewerkers in een lang dienstverband. Het zet je aan het denken over je toekomst en wij helpen je met deze persoonlijke ontwikkelingen. Gemiddeld werken Steenmeesters 15 jaar bij MBI, wat een goede weerspiegeling is van de werksfeer en het familiegevoel die er heerst.

Diverse opleidingen

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen op het gebied van proces en techniek, logistiek, ICT en meer! Denk hierbij aan opleidingen zoals eerste Monteur Mechatronica, Monteur Elektronische Systemen, Procesoperator en Logistiek Medewerker.

Onderstaand staan een aantal lopende en aantal opleidingen die binnenkort van start gaan:

  • Mbo-opleiding Operator niveau 2 en niveau 3;
  • Lean Management / verbetertechnieken;
  • Taaltraining Nederlands;
  • Taaltraining Frans;
  • Salestraining;
  • Veiligheidstrainingen voor leidinggevenden;
  • Opleiden praktijkbegeleiders.

Daarnaast lopen er nog diverse individuele opleidingen op technisch gebied, inkoop, coaching, leidinggeven en nog veel meer. Kortom, genoeg mogelijkheden op het gebied van opleiding en ontwikkeling!

Eigen leslokaal

Om de opleidingen zo soepel mogelijk te laten lopen, hebben wij een eigen leslokaal gecreëerd op onze vestiging in Veghel, uiteraard volgens de voorwaarden. Zo kunnen er in deze ruimte examens worden afgenomen en kan een docent goed lesgeven. Daarnaast is er een opleidingscoördinator om deze opleidingen, cursussen en trainingen in goede banen te leiden. 

 

Lees hieronder de verhalen van collega’s, zij vertellen over hun ervaring!


 

 

   Remko Vogelzang
   Teamleider Logistiek Aalst

   Remko heeft de BBL opleiding Logistiek met succes afgerond en                                                                                                     is inmiddels bezig met de hbo-opleiding Logistiek & Supply Chain Management.