Collega's aan het woord

 

"Wat het werken bij MBI zo leuk maakt is de open no nonsens cultuur. Een echt familiebedrijf, laagdrempelig, collegiaal en oprecht begaan met de medewerkers. We werken samen aan een lange termijnvisie met volop mogelijkheden voor iedereen om zich te ontwikkelen. Ik vind het erg leuk om hier mijn steentje aan bij te dragen.”

 

"Ik werk al bijna 12,5 jaar bij MBI De Steenmeesters. Mijn passie ligt bij de nieuwe GeoProArte®-hal, waar we met nieuwe technieken ontwerpen creëren voor onze tuintegels. Ik ben trots dat ik vanaf het begin betrokken ben geweest bij de bouw van deze hal en nu als voorman samen met mijn geweldige team deze innovatieve hal draai. We combineren keramisch design met betonnen textuur om prachtige natuurlooks en unieke mozaïek designs te realiseren. Het is dan ook mijn droom om zelf ontwerper te worden van deze prints, die we op de tegels printen in de hal. Met de ondersteuning van MBI geloof ik dat ik deze droom kan verwezenlijken. Op dit moment heb ik bij MBI niet alleen een baan, maar een plek waar ik mijn passie voor innovatie en creativiteit kan ontplooien. Als je op zoek bent naar een inspirerende omgeving waar je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen, dan nodig ik je van harte uit om ons geweldige team te komen versterken!"

 

“Sinds begin 2021 ben ik werkzaam bij MBI. Ik ben begonnen als Medewerker Consumentenservice en inmiddels ben ik Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst. Iedere dag het contact met onze klanten en het afwisselende werk maakt het ontzettend leuk om te doen. Daarnaast is de sfeer op de afdeling gezellig waardoor ik iedere dag met veel enthousiasme naar mijn werk ga.”

 

 Fauzi Cornelisse
 Plantmanager Kampen

 

 Randy Bloemhof
 Allround Operator Kampen

 

 

 Annelise Boeve                                                          Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst

‘’Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij MBI. Stil zitten bij MBI doen we niet, elke dag kijken we naar ontwikkelingen en verbeteringen die we kunnen doorvoeren binnen de afdeling om het gewenste resultaat te behalen. Hier krijg je alle vrijheid in om zo stappen te maken naar een betere ontwikkeling/toekomst voor jezelf en MBI. De collega’s binnen MBI zorgen voor een prettige werksfeer en staan altijd voor eenieder klaar’’

Sinds november 2019 werk ik op de locatie in Ede. MBI heeft dit in mei 2022 overgenomen en zo ben ik bij MBI terecht gekomen. Ik heb de keuze gemaakt om er te blijven werken en ik werk nu bijna 1,5 jaar met plezier voor MBI. Het is een fijn bedrijf wat goed is voor het personeel en je veel ruimte biedt om te groeien. ‘Fouten maken mag, daar leert iedereen van!’, is mij vaak gezegd. Ook wordt er op vertrouwen veel vrijheid gegeven om de werkzaamheden uit te voeren. Zo is thuiswerken voor mij een optie geworden, omdat ik vorige jaar een kleine heb gekregen. Een goede balans maken tussen zakelijk en het privé leven. Tevens vind ik het ook fijn dat er korte lijnen zijn met diverse afdelingen en locaties, dit maakt het samenwerken makkelijk en leuk.

"Ik werk sinds 2020 bij MBI en ben begonnen in de corona-periode waardoor thuiswerken direct noodzakelijk was. Ondanks de afstand werd ik meteen veel betrokken en kwam het familiegevoel goed naar voren. Binnen MBI krijg ik de kans om gehoord te worden en mezelf te ontwikkelen. Mijn werk is iedere dag anders en begin altijd met veel werkplezier aan mijn dag!"

 

 

 Nicky Bezemer
 Hoofd Logistiek Nieuw-Lekkerland  

 

 

 Eva van Ingen 
 Teamleider Verkoop Binnendienst Ede 

 

 

 Fleur Fassbender
 Coördinator Marketing & Communicatie 

 

"Voor mij is het werken bij MBI bijzonder prettig vanwege de laagdrempelige no-nonsens cultuur, en dat ik daarnaast ook heel veel vrijheid krijg om samen met mijn teams de gestelde doelen te realiseren. Ook het mede richting geven om verbeteringen, vernieuwingen en veranderingen door te voeren is iets waar ik veel energie van krijg."

 

"Inmiddels werk ik ruim 10 jaar bij MBI op de Financiële Administratie. Ik heb de kans gekregen me te ontwikkelen op dit gebied vanuit mijn studie en heb deze met 2 handen destijds aangepakt. De werkzaamheden zijn breed en dit maakt het interessant om te blijven groeien qua kennis en verantwoordelijkheid. Tot op heden werk ik nog steeds met veel plezier bij MBI, we hebben een fijn team met een open communicatie waardoor we elkaar ondersteunen waar nodig."

 

“Inmiddels ben ik 12 jaar werkzaam bij MBI. Ik ben begonnen in de productie en via een opleiding heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot Laborant. Naast het werk in het laboratorium pak ik nu ook de taken op als Preventiemedewerker. Veiligheid binnen de organisatie is een prioriteit en daarnaast vind ik het ook erg belangrijk. Het werk is afwisselend en er zijn veel uitdagingen. Ik werk nog iedere dag met veel plezier en vind het mooi dat je jezelf kan blijven ontwikkelen.”


 

 

 Erwin Aarts
 Directeur Supply Chain & ICT 

 

 

 

 Marian Brands 
 Medewerker Financiële Administratie

 

 

 

 Patrick Kieneker
 Laborant/Preventiemedewerker Kampen

"Bij MBI de Steenmeesters heb ik geleerd wat ik écht leuk vind om te doen en dat je veel meer kunt dan dat je zelf denkt! Mijn werk is erg divers, daardoor heb ik elke dag een nieuwe uitdaging en leer ik dagelijks nieuwe dingen. De collega’s zorgen voor een leuke sfeer op de werkvloer, zo is een dag bij MBI nooit saai!"

“Het fijne aan werken bij MBI is dat je de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden en er is alle ruimte en tijd om een cursus of opleiding te volgen. Zelf volg ik op dit moment (juli 2023) de MBO 3 Operators opleiding. Als alles goed gaat, ontvang ik in februari 2024 een mooi officieel diploma. Een ander mooi voordeel aan de opleiding vind ik ook dat we met collega’s van de andere vestigingen samenwerken. We leren van elkaar door onderling informatie uit te wisselen, bij elkaar op werkplaatsen kunnen kijken en elkaar als één groot familiebedrijf kunnen ondersteunen.”

 

 
 

 

 Marleen van der Sluijs
 Medewerker Procesoptimalisatie

 

 Peter Verkerk 
 Pakketteer- en Nabewerkingsoperator Aalst 

Wist je dat ... collega's gemiddeld 15 jaar bij MBI blijven? 

"In 2021 ben ik bij MBI begonnen op interim basis als HR Adviseur voor de locaties Aalst en Nieuw-Lekkerland. Het beviel mij zo goed bij MBI dat ik in 2022 in dienst ben gekomen als Opleidingscoördinator. Een nieuwe functie binnen MBI en een nieuwe functie voor mij. Een hele leuke uitdaging! Zo werken we richting een eigen opleidingscentrum, coördineer ik diverse opleidingen van erkende mbo-opleidingen tot taaltrainingen, maar ook individuele opleidingen of ontwikkeltrajecten. Ik kom op alle vestigingen en kijk nog steeds mijn ogen uit wanneer ik in onze fabrieken ben. Daarnaast werk ik ook aan verschillende projecten. Het maakt mijn werk erg afwisselend en uitdagend! Ik heb het hier erg naar mijn zin, MBI is een fijne werkgever met leuke collega’s!"

"Ik zie MBI als een echt familiebedrijf dat hoogwaardige kleurechte betonnen en keramische bestratings- en gevel oplossingen biedt. Ik ben in 2007 begonnen op de afdeling Verkoop Binnendienst met specialisatie in Tuin, in 2010 ben ik Accountmanager Tuin en Bouw West Nederland geworden en sinds 2020 werkzaam als Projectadviseur. Samen met een team specialisten zorgen we voor een goede zichtbaarheid en brengen wij onze innovatieve producten op de markt. Binnen MBI zijn er dus volop doorgroeimogelijkheden en MBI kent mede hierdoor veel lange dienstverbanden."

"Sinds eind 2020 werk ik bij MBI. Ik vervul de functie Klantleveringen. Ik werk hier met veel plezier, de collega’s zijn leuk en er hangt een ontspannen sfeer. Binnen mijn afdeling komen alle dingen aan bod die ik leuk vind. Bijvoorbeeld de klant op de hoogte stellen wanneer de vracht komt, nieuwe vrachten leveren etc. Momenteel ben ik back-up bij Expeditie, hierbij zorgen we vooral dat de vrachten goed en op tijd geleverd worden. Het is erg fijn dat MBI mij de ruimte geeft om nieuwe dingen te mogen leren."

 

 Marleen Maes
 Opleidingscoördinator  

 

 Chantal Spijker
 Projectadviseur 

 

 Romy van Duijnhoven
 Medewerker Klantlevering

"In 2019 ben ik begonnen bij MBI als Verkoop Medewerker Binnendienst en inmiddels ben ik Accountmanager. Het geeft voldoening dat ik binnen dit familiebedrijf intern stappen heb mogen zetten in mijn carrière. Als Accountmanager sta ik dichtbij de klanten en bouw ik relaties op, dit is wat het vak leuk maakt. Het onderlinge contact met collega’s van de diverse afdelingen binnen de organisatie is uitstekend waardoor we elkaar continue kunnen aanvullen en ondersteunen daar waar nodig."

"Ik werk heel graag bij MBI De Steenmeesters omdat ik mede mag vormgeven en zorgdragen voor de uitvoering van het Salesbeleid voor het businessonderdeel Tuin. Dit onderdeel draagt bij aan de realisering van de salesdoelstellingen m.b.t. marktpositie, omzet en rendement. Mijn rol als Key-Accountmanager is het realiseren en optimaliseren van de verkoop bij de key-accounts van MBI. Daarmee beleef ik erg veel werkplezier!"

"MBI is een leuk familiebedrijf met een open cultuur en fijne collega’s. Op technische gebied is continu verandering en zijn we altijd op zoek naar verbetering. Met steeds meer nieuwe ontwikkelingen binnen de techniek is geen dag hetzelfde en is iedere dag een nieuwe uitdaging. Daarnaast zijn er ook studie- en doorgroeimogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling."

 

 Niels de Jong
 Accountmanager 

 

 Peter van den Boogaard
 Salesmanager

 

 Tim van der Burgt 
 Meewerkend Voorman TD 

“Mijn naam is Mandy van de Ven en ik ben sinds augustus 2018 werkzaam als Teamleider Financiële Administratie binnen MBI. Het werken bij MBI bevalt me enorm goed mede omdat het, ondanks de enorme groei van de afgelopen jaren, een nuchter Brabants familiebedrijf is gebleven. De informele sfeer en leuke collega’s zorgen er elke dag weer voor dat ik met plezier aan het werk kan gaan. Er liggen nog genoeg uitdagingen voor de financiële afdeling, maar ik ben ervan overtuigd dat ik die, samen met mijn team, allemaal kan aanpakken en tot een goed einde kan brengen!“

“MBI is een bedrijf dat potentie ziet in haar eigen medewerkers. Het is een bedrijf waar je jezelf kan ontwikkelen. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van, in 2015 ben ik als uitzendkracht bij MBI binnengekomen als orderpicker. Op het terrein in Kampen heb ik een groot project mogen leiden met goede ondersteuning van mijn direct leidinggevende en mocht als Logistiek Medewerker het Inbound proces coördineren en de voorraad beheren. Inmiddels ben ik Logistiek Planner. Ik heb hier dus enorm veel mogen leren en ben mezelf nog altijd aan het ontwikkelen.”

“Ik werk sinds maart 2022 voor MBI. Wat mij heel erg aanspreekt is dat het bedrijf zich focust op haar werknemers. Zo kan je via het bedrijf diverse cursussen volgen om je kennis te vergroten. Daarnaast zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Elke dag is anders en zijn er weer nieuwe uitdagingen. Hierdoor ga ik met veel plezier naar mijn werk!”

 

 

 Mandy van de Ven - van Hulsel
 Teamleider Financiële Administratie  

 

 

 Marcel Groothand
 Logistiek Planner Kampen 

 

 

 Nino van Leuveren
 Medewerker Procesoptimalisatie Aalst

"MBI is een zeer gewaardeerd familiebedrijf waar niet alleen innovatie producten, maar ook goede service hoog in het vaandel staat. Ik ben manager van ons jong en dynamisch service team waar we altijd voor de klant en elkaar klaarstaan. Geen dag is hetzelfde!"

"Ik werk met heel veel plezier bij MBI de Steenmeesters. Je krijgt altijd de kans om jezelf te ontwikkelen en om nieuwe dingen te leren. Mijn werk is een leuke uitdaging en geen enkele dag is hetzelfde. Het is erg fijn om klaar te staan voor onze klanten en de collega’s zorgen elke dag voor een leuke en enthousiaste werksfeer.”

"Al enige tijd geleden ben ik komen werken bij MBI op de afdeling HR Support. Voorheen heb ik 16 jaar gewerkt bij hetzelfde bedrijf, dus ik dacht dat het wel even wennen zou worden, maar dat viel ontzettend mee. MBI is een heel leuk bedrijf, met een open cultuur en fijne collega’s waar ik me al snel thuis voelde. Het bedrijf is erg in beweging en zeker op HR gebied veel nieuwe projecten, dus uitdaging genoeg. Ik hoop hier nog lang met plezier te werken!"

 

 Jasper van der Heijden
 Manager Service en Merchandising 

 

 Guusje Kuijpers
 Accountmanager

 

 Helmi de Vos 
 HR Support

“Of dat het elders ook goed werken is, ik zou het niet weten. Ik werk al bijna 15 jaar bij MBI en nog steeds, meestal, met veel plezier. Werken op de Verkoop Binnendienst Infra is verantwoordelijkheid nemen, geregeld hard werken en flauwe grappen uithalen. Het mooiste aan de Verkoop Binnendienst vind ik het contact met nagenoeg alle andere afdelingen binnen MBI!”

"Ik ben al bijna 25 jaar in dienst bij MBI. Mijn eerste jaren waren bij Den Boer Beton, daarna bij Holcim en sinds de overname officieel in dienst bij MBI waar ik met veel plezier werk. In het begin heb ik altijd gewerkt als Operator bij Machine 33/35 in Nieuw-Lekkerland en de laatste 7 jaar ben ik werkzaam in het laboratorium van Aalst als Laborant B. Elke dag ga ik met plezier van Dordrecht naar Aalst."

 

 Coen Mous
 Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst 

 

 Herman Schellingerhout 
 Laborant B Aalst  

Vacatures