PASSIE VOOR PRODUCTIEPROCESSEN? GA AAN DE SLAG ALS (LEERLING) OPERATOR OF PRODUCTIEMEDEWERKER BIJ MBI!

Aalst | Ede | Nieuw-Lekkerland

Per direct beschikbaar

40 uur per week / 2-ploegen mogelijk

Wat jij gaat doen als (leerling) Operator / Productiemedewerker

Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI. Om die reden zijn wij altijd op zoek naar operators. Binnen de fabriek hebben we verschillende operators werken, dus sluit je aan bij de Steenmeesters en ontdek welke operator jij bent!

Als Operator bij MBI hou jij je in essentie bezig met het produceren van mooie producten en het keuren/sorteren en pakketteren van diverse tegels m.b.v. geautomatiseerd meng-, pers- en pakketteerapparatuur. In de functie van operator rapporteer je aan de Teamleider Productie en stuur je zelf vaktechnisch productiemedewerkers aan.

Hoe ziet een dag van operator er dan uit bij MBI? Afhankelijk van de dienst, sta jij in de ochtend of middag klaar op de productieplant. Je kent je doel: beheersen en controleren van het productieproces. Veelal houdt dit in dat je bezig bent met het bedienen van verschillende machines. Soms houdt het in dat je 1ste lijn storingen moet opheffen en complexe storingen doorzet naar de technische dienst. Andere momenten ben je bezig met productwissels en kwaliteitscontrole. Tussendoor ben je ook nog werkvoorbereidend bezig. En ten alle tijden draag jij samen met je team zorg voor veiligheid en orde op de werkvloer. Na enkele uren heb je een welverdiende pauze, waar je samen met collega’s in de kantine iedere dag kunt genieten van lekkere verse bonenkoffie, een bakje soep of een gehaktballetje. Aan het einde van je dienst bespreek je met je leidinggevende en je collega’s de werkzaamheden van die dag en zorg je voor een optimale dienstoverdracht.

Wat bieden wij?

Bij MBI zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Mis je bepaalde kennis? Dan zorgen wij voor een cursus of opleiding. Er zijn allerlei mogelijkheden om qua kennis door te groeien binnen onze organisatie. Dus heb jij ambitie? Laat het ons weten! Verder bieden wij:

 • Een uitstekend salaris; 
 • Boven op het basissalaris ontvang je 11,34% ploegentoeslag bij 2-ploegendienst; 
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen; 
 • Afhankelijk van leeftijd o.b.v. CAO maximaal 8 extra duurzaam inzetbaarheidsdagen per jaar; 
 • 200% overwerktoeslag als je op zaterdag werkt; 
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering én een winstdelingsregeling 
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling 
 • Onvergetelijke bedrijfsuitjes met leuke collega’s 
 • Personeelskorting op onze eigen producten 
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling; 
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag; 
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 

Taken en verantwoordelijkheden

Taken kunnen heel divers zijn en je kan continu blijven bijleren als je dat leuk vindt. We bieden genoeg doorgroeimogelijkheden!

Denk aan… 

 • Instellen van recepturen en basisparameters in het systeem, afhankelijk van het type/formaat product
 • Opstarten, bedienen en b­­­ewaken van de installaties
 • Controleren van het proces en de kwaliteit van producten
 • Oplossen van kleine procesverstoringen, opschalen naar TD bij grotere storingen
 • Signaleren, registreren en corrigeren van afwijkingen binnen regelgrenzen, opschalen bij daarbuiten vallende afwijkingen
 • Vastleggen van gegevens omtrent installatie, output, kwaliteit e.d.
 • Dagelijks bijdragen aan het continu verbeteren van het totale proces
 • Naleven van voorschriften en procedures m.b.t. veiligheid, Arbo, hygiëne, orde, netheid en milieu

Waar jij terecht komt

Werken bij MBI betekent werken in een mooi familiebedrijf met een goede sfeer en fijne cultuur. Er is volop aandacht voor veiligheid, gezondheid, samenwerking en teamgeest. Het team bestaat uit meerdere enthousiaste en gedreven operators. Daarbij is de communicatie open en heerst er een informele werksfeer. Bij MBI werken leidinggevenden die luisteren naar jouw mening en jouw ideeën. Sterker nog, je wordt van harte uitgenodigd om bijvoorbeeld met jouw idee aan de slag te gaan in een projectgroepje. Samen zetten jullie je in om processen continu te verbeteren. De organisatie stimuleert en faciliteert ontwikkeling en doorgroei zoveel als je zelf behoefte hebt. 

Dit breng je mee

 • Je kent het operator vak of wilt het graag leren. 
 • Je voelt je prettig bij veilig werken en je gaat voor de beste kwaliteit. 
 • Heb je nog geen ervaring in de betonindustrie of met betontechnologie? Dat is niet erg, we leren het je graag. 
 • In verband met de samenstelling van het team is het handig als je Engels kan spreken en begrijpen. Er werken bij ons namelijk mensen van diverse nationaliteiten en dan is Engels buiten het Nederlands de voertaal. 
 • Gevoel voor techniek of een mogelijke technische opleiding is een voordeel 
 • Je hebt een verbeter mentaliteit en gaat voor resultaat. 
 • Je vindt het niet erg om te werken in een drukke omgeving bij onze indrukwekkende machines. 

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid. 

Dit zeggen collega's

"MBI is een leuk familiebedrijf met een open cultuur en fijne collega’s. Op technische gebied is continu verandering en zijn we altijd op zoek naar verbetering. Met steeds meer nieuwe ontwikkelingen binnen de techniek is geen dag hetzelfde en is iedere dag een nieuwe uitdaging. Daarnaast zijn er ook studie- en doorgroeimogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling."
Tim van der Burgt
Meewerkend Voorman TD
“MBI is een bedrijf dat potentie ziet in haar eigen medewerkers. Het is een bedrijf waar je jezelf kan ontwikkelen. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van, in 2015 ben ik als uitzendkracht bij MBI binnengekomen als orderpicker. Op het terrein in Kampen heb ik een groot project mogen leiden met goede ondersteuning van mijn direct leidinggevende en mocht als Logistiek Medewerker het Inbound proces coördineren en de voorraad beheren. Inmiddels ben ik Logistiek Planner. Ik heb hier dus enorm veel mogen leren en ben mezelf nog altijd aan het ontwikkelen.”
Marcel Groothand
Logistiek Planner Kampen

Contact

Heb je interesse in werken bij MBI? Solliciteer direct via het formulier! 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met HR via recruitment@mbi.nl.

Over MBI

In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de binnen- en buitenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 450 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl