WORD JIJ VERANTWOORDELIJK VOOR ONS VOORRAADBEHEER VAN ONZE PRODUCTEN? WORD OPERATIONEEL INKOPER BIJ MBI!

Ede

Per direct beschikbaar

Max. €3501,-

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Operationeel Inkoper

Geen werkdag is voor jou hetzelfde. Samen met jouw collega’s op de locatie in Ede zorgen jullie ervoor dat iedereen in zijn of haar omgeving kan genieten van de MBI producten. De afdeling Inkoop is binnen MBI een afdeling die continu in beweging is en zich aan het ontwikkelen is. Voor deze jonge afdeling zoeken wij een proactieve, innovatief denkende, en leergierige inkoper die in staat is om mee te denken in dit proces en daar ook energie uithaalt.

Je bent als inkoper medeverantwoordelijk voor het voorraadbeheer van onze producten en bewaak je deze voorraad. Je bent in staat om transportopdrachten te verstrekken en om aanleveringen te laden.

Naast hands-on, kun je ook rapportages en analyses maken met betrekking tot de hard- en langzaam lopende artikelen en hun voorraadpositie. Daaropvolgend kun je de jaarprognose of inkoopparameters proactief bijstellen stel je jouw collega’s van verkoop daarvan tijdig op de hoogte. Zij zijn ten slotte de interne klant.

Als het gaat om de kwaliteit van onze tegels, ben jij als operationeel inkoper medeverantwoordelijk voor het beoordelen van de leveranciersprestaties en los jij problemen op inzake kwaliteit, leveringen en facturen. Hiervoor gebruik jij SAP om de inkoopprijzen van onze producten actueel te houden, nieuwe informatie in toe te voegen en om ingekochte producten te controleren op bestellingen, kosten en leveringen.

Je bent een spin in het web als het gaat om enerzijds het onderhouden van de relaties extern en anderzijds de interne klanten en belanghebbenden.
Hierbij is de focus gericht op: continuïteit, kwaliteit, prijs en logistiek. Je rapporteert in deze functie aan de Teamleider inkoop & facilitair.

Dit bieden wij:

Een leuke fulltime functie binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Salaris van minimaal € 2.609,- en maximaal € 3.501,- bruto per maand
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling en een goede pensioenregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering 
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal €12,60 netto kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

Taken en verantwoordelijkheden

Als Operationeel Inkoper houd jij je bezig met voorraadbeheer, wat regio gebonden is, bewaak jij de gemaakte contractafspraken en ben je in staat te prioriteren wat voor onze klanten de belangrijkste producten zijn ten aanzien van wat we nog op voorraad hebben. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van en meedenken in het inkoopbeleid naar de leveranciers van MBI.

Je bent in staat data te verzamelen en dit inzichtelijk in rapportages weer te geven op het gebied van inkoop met als doel het monitoren van het inkoopproces en het inzichtelijk maken van kansen en bedreigingen. Ook kun je zelfstandig (verbeter-)projecten opzetten, coördineren en uitvoeren en denk je mee in het verder vormgeven van de afdeling inkoop.

Naast operationele inkoop, ben jij ook medeverantwoordelijk voor de transportplanning. Met jouw inzicht, worden de containers van onze transporteurs zo efficiënt mogelijk ingericht op basis van de te rijden route.

Concreet ga je met het volgende aan de slag;

 • Inkoop van voorraadhoudende artikelen en speciale bestellingen
 • Transportplanning
 • Onderhoud van diverse inkoopparameters in SAP
 • Bewaking van de levertijden
 • Dagelijks bijdragen aan het continu verbeteren van het totale proces

Waar jij terecht komt

Je komt terecht in een prettig en hardwerkend team dat volop in ontwikkeling is. Het team bestaat uit zo’n 4 collega’s en je wordt aangestuurd door de Teamleider Inkoop & Facilitair. Samen met je collega’s zorgen jullie dat de inkoopwerkzaamheden soepel verlopen.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Een familiebedrijf dat sinds 1945 nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden zij zich met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Operationeel Inkoper

Als Operationeel Inkoper beschik jij over minimaal 3 jaar relevante werkervaring en je bent in het bezit van een afgeronde mbo-opleiding in de logistieke of commerciële richting en/of Nevi I. Bij voorkeur weet je hoe de hazen lopen binnen een groothandel en ben je een kei in het maken van analyses en Excel kent geen geheimen voor jou. Tot slot heb je kennis van de Engelse taal en ben je bij voorkeur bekend met SAP of soortgelijke ERP-pakketten.

Je bent communicatief vaardig en stressbestendig. Daarnaast hou je goed overzicht door middel van plannen en organiseren, neem je initiatief, in staat om out-of-the-box te denken en ben je resultaatgericht.

Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Teamgeest, Leergierigheid, Eigenaarschap, Oog voor detail en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

“Sinds begin 2021 ben ik werkzaam bij MBI. Ik ben begonnen als Medewerker Consumentenservice en inmiddels ben ik Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst. Iedere dag het contact met onze klanten en het afwisselende werk maakt het ontzettend leuk om te doen. Daarnaast is de sfeer op de afdeling gezellig waardoor ik iedere dag met veel enthousiasme naar mijn werk ga.”
Annelise Boeve
Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst
"MBI heb ik in de afgelopen 7,5 jaar leren kennen als een leuk en innovatief bedrijf waar ik iedere dag opnieuw met plezier naar toe ga. Je krijgt hier binnen het bedrijf volop de ruimte en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen. Samen met collega’s gaan we geen uitdaging of project uit de weg tot deze succesvol is afgerond!"
Stefan Boerakker
Medewerker Procesoptimalisatie Veghel

Contact

Heb je nog vragen over de vacature Operationeel Inkoper? Neem contact op met onze HR afdeling via 0413-349528 of hr@mbi.nl. 

Of solliciteer direct via het formulier!

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl