BEN JIJ KLANTGERICHT EN HOU JIJ JE GRAAG BEZIG MET ALLE ASPECTEN VAN VERKOOP? DAN ZOEKEN WIJ JOU ALS MEDEWERKER VERKOOP BINNENDIENST!

Wat jij gaat doen als Medewerker Verkoop Binnendienst

Als medewerker verkoop binnendienst binnen onze businessgroep Infra, houdt je je op pro-actieve wijze bezig met alle aspecten van de verkoop van onze producten. Van lead tot opdrachtverwerking en aftersales. Dit voor zowel de producten die wij zelf produceren als de producten die wij inkopen. In deze functie werk je nauw samen met de accountmanagers van de buitendienst en onze projectadviseurs en rapporteer je aan het hoofd van de afdeling verkoop binnendienst. Hiernaast werk je samen en heb je overleg met je collega’s van de afdeling klantleveringen, orderbeheer en productieplanning.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Het beheren, bijhouden en registeren van klantgegevens, contactmomenten en salesactiviteiten in ons CRM-systeem;
  • Het behandelen van telefonische en ingezonden aanvragen van klanten binnen jouw rayon;
  • Het analyseren van bestekken;
  • Het opstellen van verkoopoffertes en contracten;
  • Ondersteuning van accountmanagers en projectadviseurs;
  • Het zelfstandig tot stand brengen van verkopen;
  • Onderhouden en opbouwen klantrelaties;
  • Overige administratie werkzaamheden binnen jouw rayon.

Hiermee ga jij ons team versterken

Jij bent een enthousiaste collega met MBO+ / HBO werk- en denkniveau – bij voorkeur in commerciële richting. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent daarmee klantgericht en hebt commerciële affiniteit. Je bent zowel een teamspeler als iemand die in staat is om zelfstandig en zorgvuldig te werken. Je neemt initiatief, je bent analytisch en denkt oplossingsgericht, je hebt een positieve instelling en je kan goed functioneren in een drukkere omgeving. Relevante werkervaring en/of kennis van de wegenbouwsector en/of SAP zijn geen vereiste maar wel een pré.

Je herkent je in de kernwaarden van MBI:
Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Waar jij terecht komt

Je komt terecht in een gezellig en hardwerkend team dat volop in ontwikkeling is. De afdeling verkoop binnendienst valt onder verantwoordelijkheid van het hoofd verkoop binnendienst en bestaat uit 6 teamleden.

MBI De Steenmeesters is een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat na 74-jaar nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (350!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

MBI heeft marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 12 ATV dagen, winstdeling, 3,5 procent eindejaarsuitkering. Hiernaast krijg je bij MBI de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.

Dit zeggen collega's

"Het werken op de afdeling Verkoop Binnendienst geeft je veel uitdaging door de variatie die er is. Samen met je buitendienst ben je verantwoordelijk voor je eigen Rayon (in mijn geval Zuid-West). Door middel van het opstellen van offertes, verkopen van projecten en vervolgens datgene administratief te verwerken zodat het voor eenieder overzichtelijk is. De interactie met de klant om projecten zo compleet en binnen het tijdsperk te leveren is een mooi doel."
Alejandro Navarro Keeris
Medewerker Verkoop Binnendienst
"Voor mij is het werken bij MBI bijzonder prettig vanwege de laagdrempelige no-nonsens cultuur, en dat ik daarnaast ook heel veel vrijheid krijg om samen met mijn teams de gestelde doelen te realiseren. Ook het mede richting geven om verbeteringen, vernieuwingen en veranderingen door te voeren is iets waar ik veel energie van krijg."
Erwin Aarts
Supply Chain Manager

NB. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Locatie: Veghel
Sluitingsdatum: 31 juli 2019
Aantal uren per week: 32-40
Recruiter: 

Direct Solliciteren