WORD JIJ ONZE NIEUWE VRAAGBAAK IN DEZE AFWISSELENDE FUNCTIE? KOM BIJ DE AFDELING SALES SUPPORT VAN MBI!

Kampen

Per direct beschikbaar

40 uur

Wat jij gaat doen als Medewerker Sales Support

Als Medewerker Sales Support ben je werkzaam binnen de afdeling Sales Support & Productmanagement. Jij zorgt ervoor dat de (geautomatiseerde) processen optimaal verlopen. Daarnaast ben jij de vraagbaak voor de afdelingen Verkoop Binnendienst en Verkoop Buitendienst met betrekking tot onder andere; data, prijzen, condities en adviezen.

In deze afwisselende functie verzamel, analyseer en rapporteer je allerlei data, zoals onder andere verkoopdata, artikelstamdata en debiteurengegevens. Je ondersteunt de afdelingen met het strekken van de juiste informatie.

Je levert ad hoc informatie en hebt een adviserende rol naar de Verkoop Binnendienst, Verkoop Buitendienst, dealers en voor de commercieel technische ondersteuning van projecten. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor productmanagement, het up-to-date houden en beheren van de artikelstamdata in prijslijsten, condities en product informatiedata in SAP en Excel.

Dit bieden wij

Een leuke fulltime functie binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Prima salaris in overeenstemming met de functie, opleidingsniveau en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling en een goede pensioenregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband

Taken en verantwoordelijkheden

Als Medewerker Sales Support ben je de vraagbaak voor verschillende commerciële afdelingen! Concreet ga je aan de slag met het volgende:

 • Jij zorgt ervoor dat de (geautomatiseerde) processen optimaal verlopen;
 • Jij verzamelt, analyseert en rapporteert allerlei data zoals onder andere verkoopdata, artikelstamdata en debiteurengegevens;
 • Jij ondersteunt afdelingen met het geven van informatie over data, prijzen, condities en adviezen;
 • Jij hebt een adviserende rol aan de commerciële afdelingen;
 • Jij bent medeverantwoordelijk voor productmanagement, het up-to-date houden en beheren van de artikelstamdata in prijslijsten, condities en product informatiedata in SAP en Excel

Waar jij terecht komt

Je komt te werken binnen de afdeling Sales Support en rapporteert aan de Manager Sales Support & Productmangement. Verder bestaat de afdeling uit 3 Technisch Product Specialisten, 2 Technisch Adviseurs, een Datamedewerker en een Specialist voor Duurzaamheid en Tenders en jij als Medewerker Sales Support. De afdeling fungeert binnen de commerciële organisatie als een echte ‘spin in het web’, waarbij er veelvuldig contact en samenwerking is met de andere afdelingen binnen MBI.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1945 nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Medewerker Sales Support

Je bent zelfstandig, punctueel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je weet te schakelen tussen verschillende taken en prioriteiten te stellen. Verder beschik je ook over:

 • afgeronde MBO+ of HBO opleiding;
 • 0-3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • kennis van Excel;
 • kennis van SAP of de bereidheid je dit eigen te maken;
 • kennis van de Duitse taal is een pré.

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

“Of dat het elders ook goed werken is, ik zou het niet weten. Ik werk al bijna 15 jaar bij MBI en nog steeds, meestal, met veel plezier. Werken op de Verkoop Binnendienst Infra is verantwoordelijkheid nemen, geregeld hard werken en flauwe grappen uithalen. Het mooiste aan de Verkoop Binnendienst vind ik het contact met nagenoeg alle andere afdelingen binnen MBI!”
Coen Mous
Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst
"In 2019 ben ik begonnen bij MBI als Verkoop Medewerker Binnendienst en inmiddels ben ik Accountmanager. Het geeft voldoening dat ik binnen dit familiebedrijf intern stappen heb mogen zetten in mijn carrière. Als Accountmanager sta ik dichtbij de klanten en bouw ik relaties op, dit is wat het vak leuk maakt. Het onderlinge contact met collega’s van de diverse afdelingen binnen de organisatie is uitstekend waardoor we elkaar continue kunnen aanvullen en ondersteunen daar waar nodig."
Niels de Jong
Accountmanager

Contact

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met HR via hr@mbi.nl of 0413-349528. Solliciteren kan door middel van het sturen van een motivatiebrief inclusief CV naar recruitment@mbi.nl.    

Of solliciteer direct via het formulier!

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl