BEN JIJ LEERGIERIG, ANALYTISCH, AMBITIEUS EN KRIJG JIJ EEN KICK VAN HET VERBETEREN VAN PROCESSEN? GA DAN AAN DE SLAG MET DE PROCESOPTIMALISATIE BIJ MBI!

Kampen

Per direct beschikbaar

40 uur

Wat jij gaat doen als Medewerker procesoptimalisatie

Het brede assortiment van MBI biedt oplossingen voor het segment tuin, infra en bouw. Deze mooie producten komen uiteraard niet vanzelf tot stand, hier gaat een uitgebreid (productie)proces aan vooraf. En hierbij kom jij in beeld……. Want MBI is op zoek naar een medewerker procesoptimalisatie die verbeteringen in ons proces kan identificeren en kan uitvoeren, zodanig dat op kwaliteit, kwantiteit of veiligheid een verbetering kan worden gerealiseerd.

Dit bieden wij:

Een fulltime functie binnen een gerenommeerde en uitdagende organisatie. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 11,40 netto kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het optimaliseren van het productieproces door o.a. het identificeren en bespreekbaar maken van verbetermogelijkheden in het productieproces;
 • Het leiden van verbeterprojecten waaronder het omzetten van verbetermogelijkheden in een projectplan en het aansturen van interne en externe projectleden;
 • Het opstellen van rapportages en analyses;
 • Het leveren van een bijdrage aan het Lean management;
 • Het dagelijks bijdragen aan het continue verbeteren van het totale proces.
 •  

Waar jij terecht komt

In deze functie maak je onderdeel uit van het productieteam in Kampen. Het team bestaat uit de plantmanager, productiemanager, het hoofd technische dienst, de medewerker kwaliteit en veiligheid en een HR adviseur. In deze functie rapporteer je aan de plantmanager. In totaal werken er op de plant in Kampen ongeveer 80 mensen. Daarnaast kom je regelmatig samen met de andere medewerkers procesoptimalisatie van andere disciplines, om met elkaar te sparren om de organisatie op die manier naar een hoger plan te brengen.

Dit breng je mee als Medewerker procesoptimalisatie

 • Ervaring in een soortgelijke functie, stageplek of afstudeerproject op het gebied van continue verbeteren en procesoptimalisatie en in ieder geval interesse en affiniteit met Lean management;
 • Afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld richting bedrijfskunde;
 • Communicatief vaardig, goede beheersing van de Nederlandse taal en basiskennis van de Engelse en Duitse taal;
 • Kennis van MS office Word, Visio en Excel (gevorderd), kennis van SAP is een pré

Je bent een teamspeler, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent in staat om zelfstandig analyses uit te voeren en commitment te verkrijgen van belanghebbenden binnen de organisatie. Je legt makkelijk contacten, bent benaderbaar en hebt vaktechnische kennis en inzicht en weet deze te vertalen naar projectplannen en processen.

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

"Mijn naam is Benny Zijlstra en ik ben sinds 2008 werkzaam binnen MBI. Wat MBI voor mij kenmerkt is een familiebedrijf met voldoende vrijheden en ontwikkel/ doorgroeimogelijkheden. Ik ben in mijn huidige functie verantwoordelijk voor de logistiek op onze vestiging in Kampen. Heb het na al die jaren nog steeds erg naar mijn zin bij MBI en kan dan ook iedereen aanraden te solliciteren!
Benny Zijlstra
Hoofd Logistiek Kampen
"MBI heb ik in de afgelopen 7,5 jaar leren kennen als een leuk en innovatief bedrijf waar ik iedere dag opnieuw met plezier naar toe ga. Je krijgt hier binnen het bedrijf volop de ruimte en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen. Samen met collega’s gaan we geen uitdaging of project uit de weg tot deze succesvol is afgerond!"
Stefan Boerakker
Medewerker Procesoptimalisatie Veghel

Contact

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fauzi Cornelisse, Plant Manager Kampen. Solliciteren kan door middel van het sturen van een motivatiebrief inclusief CV naar recruitment@mbi.nl 

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.