BEN JIJ GRAAG ZELFSTANDIG, HANDIG EN HEB JE EEN HANDS-ON MENTALITEIT? WELKOM BIJ MBI!

Ede

per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Medewerker Merchandising

Werk jij graag zelfstandig, ben je handig en heb jij een echte hands-on mentaliteit? Dan is deze functie iets voor jou! Jij bent dé Steenmeester die elke dag weer zorgt voor tevreden klanten en een goede service, want goede service hoort bij MBI. 

Als Medewerker Merchandising draag je zorg voor de uitvoering van service- en monsteraanvragen van onze klanten en van onze afdeling Sales. Het werk bestaat hoofdzakelijk uit het bezorgen en plaatsen van panelen in onze showroom en de showrooms van onze afnemers. Daarnaast ondersteun je bij het beplakken van panelen met keramisch wand- en vloertegels voor onze shop-in-shop systemen.  

Dit bieden wij 

Een uitdagende fulltime functie binnen een gezond, ambitieus en groeiend bedrijf. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen  
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering  
 • Winstdelingsregeling  
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling  
 • Personeelskorting op onze eigen producten  
 • Onvergetelijke bedrijfsuitjes met leuke collega’s 
 • Laptop, telefoon en bus van de zaak  
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden  

Taken en verantwoordelijkheden

Als Medewerker Merchandising heb je diverse verantwoordelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het zorgdragen voor een nette presentatie van onze producten zowel in onze showroom als bij onze afnemers. 
 • Het uitvoeren van (herstel) werkzaamheden in onze showroom of bij onze afnemers. 
 • Je bewaakt je eigen agenda en houdt je eigen administratie bij, zoals het maken van bezoekrapporten en het vastleggen van de verrichte werkzaamheden. 

Waar jij terecht komt

Je komt te werken op de afdeling Service en Merchandising en rapporteert aan de Manager Service en Merchandising. De afdeling bestaat verder uit een team van ongeveer 8 medewerkers en is te kenmerken als een jong, enthousiast en dynamisch team. De werkzaamheden worden uitgevoerd op onze locatie in Ede. 

De werkzaamheden verricht je binnen MBI Trading. De klanten zijn o.a. de tegel- en sanitair speciaalzaken in Nederland. Als groothandel leveren wij keramische wand- en vloertegels direct vanuit het centraal gelegen distributiecentrum in Ede. Als agent van een aantal gerenommeerde Italiaanse merken wordt er ook rechtstreeks vanaf de fabriek aan de vakhandel geleverd. MBI Trading is sinds mei 2022 onderdeel van MBI B.V. – een innovatieve producent van gevel- en bestratingsmaterialen voor de buiten-leefomgeving. En vanaf heden dus ook met oplossingen voor de binnen-leefomgeving.  

Samen treden de verschillende bedrijfsonderdelen naar buiten als ‘MBI De Steenmeesters’. Wij zijn een hecht familiebedrijf dat sinds 1945 succesvol is en blijft groeien door de passie en vakmanschap van onze (500!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn.  

Dit breng je mee als Medewerker Merchandising

Je bent praktisch ingesteld, je werkt nauwkeurig en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je denkt graag mee, bent creatief en weet passende oplossingen te creëren. Verder heb je ook als persoon een positieve bijdrage aan het team. 

 • Je beschikt over mbo werk- en denkniveau 2 of 3; 
 • Je bent klant- en servicegericht en hebt affiniteit met de bouwbranche; 
 • Je hebt werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie;  
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden; 
 • Je hebt kennis van MS Office; 
 • Je bent leergierig en staat ervoor open om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen; 
 • Je beschikt over rijbewijs B; 
 • Je vindt autorijden geen probleem gezien de grote afstanden die soms afgelegd moeten worden. Uiteraard word je door MBI gefaciliteerd met een servicebus om dit zo aangenaam mogelijk te maken.  

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

"MBI is een zeer gewaardeerd familiebedrijf waar niet alleen innovatie producten, maar ook goede service hoog in het vaandel staat. Ik ben manager van ons jong en dynamisch service team waar we altijd voor de klant en elkaar klaarstaan. Geen dag is hetzelfde!"
Jasper van der Heijden
Manager Service en Merchandising
"Ik werk met heel veel plezier bij MBI de Steenmeesters. Je krijgt altijd de kans om jezelf te ontwikkelen en om nieuwe dingen te leren. Mijn werk is een leuke uitdaging en geen enkele dag is hetzelfde. Het is erg fijn om klaar te staan voor onze klanten en de collega’s zorgen elke dag voor een leuke en enthousiaste werksfeer.”
Guusje Kuijpers
Binnendienstmedewerker Service en Reclamaties

Contact

Heb je interesse in de functie van Medewerker Merchandising? Solliciteer direct via het formulier! 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met HR via recruitment@mbi.nl.