BEN JIJ IEMAND DIE VEEL ENERGIE KRIJGT VAN EEN DYNAMISCHE WERKOMGEVING EN VIND JE WERKPLEZIER BELANGRIJK? GA AAN DE SLAG BIJ MBI!

Kampen of Veghel

(min twee dagen in Kampen)

Per direct beschikbaar

Max. €3583,-

32 - 40 uur

Wat jij gaat doen als Medewerker Debiteurenbeheer

Als Medewerker Debiteurenbeheer ben jij in deze functie volledig bezig met debiteurenbeheer en daar bijt jij je dagelijks met veel plezier in vast. Jij weet met jouw ervaring dat dit een hele leuke baan is, want dankzij jouw contacten en inzet voor de organisatie beheers je de risico’s op non-betaling en voorkom je stagnatie op leveranties. Met jouw gevoel voor communicatie en relaties speel je dus een hele belangrijke rol in het totale bedrijfsproces. 

 

De functie kan zowel vanuit Kampen als vanuit Veghel worden uitgevoerd, wekelijks minimaal 2 dagen aanwezigheid in Kampen is wel een vereiste. Gedeeltelijk thuiswerken past ook prima in deze functie, dus je kan het voor jezelf invullen. 

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie binnen een gezond, ambitieus en groeiend bedrijf voor minimaal 32 uur per week. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • Salaris tussen € 2501,- en € 3583,- bruto per maand op fulltime basis  
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen 
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering 
 • Winstdelingsregeling 
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling 
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling 
 • Maximaal € 11,40 netto kilometervergoeding per werkdag 
 • Volop opleidingsmogelijkheden 
 • Mogelijkheid tot hybride werken (gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op locatie) 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Beheren van de debiteurenportefeuille (voornamelijk Nederland, klein deel België/Duitsland)
 • Bewaken en vaststellen van kredietlimieten
 • Contact onderhouden met kredietverzekeraar en zo nodig opstarten van incassoprocedures
 • Beantwoorden van 1e-lijns vragen over facturen
 • Opstellen van periodieke rapportages met betrekking tot debiteurenbeheer

Waar jij terecht komt

Jij gaat onze collega vervangen die over een tijdje van haar welverdiende pensioen mag gaan genieten. Hopelijk ga jij ook zo’n lange en leuke werkperiode bij MBI tegemoet. Het team bestaat uit 3 personen (verdeelt over 2 locaties), allemaal enorm betrokken, gemotiveerd en specialist in hun werk. Het is een hecht team wat elkaar ondersteunt bij afwezigheid of extra drukte. Het team rapporteert aan de Business Controller.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat na 77 jaar nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Medewerker Debiteurenbeheer

Je bent zelfstandig in jouw werk, want je hebt meerdere jaren ervaring in dit vakgebied bij een vergelijkbare organisatie. Maar natuurlijk kun je daarnaast ook goed met collega’s samenwerken en ben je sensitief voor de contacten en relaties extern en intern. Vanzelfsprekend word jij door jouw omgeving gezien als iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Verder beschik je over:

 • MBO 4 werk- en denkniveau met een opleiding op gebied van bedrijfsadministratie
 • Goed probleemoplossend vermogen
 • Een efficiënte werkhouding
 • Basiskennis van MS-office Word, Excel en Outlook
 • Kennis van SAP (geen harde eis, maar een grote pré)
 • Je bent accuraat
 • En je kan goed het overzicht bewaren

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

“Mijn naam is Mandy van de Ven en ik ben sinds augustus 2018 werkzaam als Teamleider Financiële Administratie binnen MBI. Het werken bij MBI bevalt me enorm goed mede omdat het, ondanks de enorme groei van de afgelopen jaren, een nuchter Brabants familiebedrijf is gebleven. De informele sfeer en leuke collega’s zorgen er elke dag weer voor dat ik met plezier aan het werk kan gaan. Er liggen nog genoeg uitdagingen voor de financiële afdeling, maar ik ben ervan overtuigd dat ik die, samen met mijn team, allemaal kan aanpakken en tot een goed einde kan brengen!“
Mandy van de Ven-van Hulsel
Teamleider Financiële Administratie
MBI geeft mensen kansen! Dat geldt ook zeker voor mij, ik ben in 2013 op 57-jarige leeftijd bij MBI in dienst getreden. Ik ben trots op de enorme ontwikkeling welke MBI sinds die tijd heeft doorgemaakt. Met elkaar dragen we ieder een steentje bij om succesvol te zijn.
Hielkje Gordijn
Medewerker Debiteurenbeheer

Contact

Heb je interesse in de functie van Medewerker Debiteurenbeheer? Solliciteer direct via het formulier! 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Frank van Schijndel, Business Controller,  via fvschijndel@mbi.nl

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we u naar onze website: www.mbi.nl

NB. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.