HEB JIJ EEN PASSIE VOOR TECHNIEK EN SLEUTEL JE GRAAG AAN JE CARRIÈRE? WORD MECHANISCH MONTEUR BIJ MBI!

Aalst | Nieuw-Lekkerland

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Mechanisch Monteur

Ben jij opzoek naar werkplezier, leuke collega’s en een nieuwe uitdaging bij een dynamisch familiebedrijf? Kom dan werken binnen de Technische Dienst van MBI op een van onze productielocaties!

Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI. Om die reden zijn wij altijd op zoek naar Mechanisch Monteurs.

Iedere dag is anders binnen onze Technische Dienst. We werken in onze fabrieken in Aalst, Nieuw-Lekkerland en Veghel in een twee ploegendienst. Tijdens je dienst ben je bezig met het oplossen van mechanische storingen, met onderhoud, ondersteun je bij modificatie- en nieuwbouwwerkzaamheden aan machines en installaties en werk je aan leuke projecten. En te allen tijde draag jij samen met je team zorg voor veiligheid en orde op de werkvloer. Na enkele uren heb je een welverdiende pauze, waar je samen met je collega’s in de kantine iedere dag kan genieten van lekkere verse bonenkoffie, een bakje soep of een gehaktballetje. Aan het einde van je dienst bespreek je met je leidinggevende en je collega’s de werkzaamheden en zorg je voor een optimale dienstoverdracht.

Dit bieden wij

Wij bieden alle mogelijkheden om jou te helpen bij een goede toekomst. Wij investeren graag in onze Steenmeesters. Wil je doorgroeien, nieuwe vaardigheden leren of heb je gewoon zin in een switch? Bij MBI hebben we goede arbeidsvoorwaarden. Behaal bij ons je persoonlijk doel en ontdek je passie.

 • Uitstekend salaris;
 • Boven op het basissalaris ontvang je 11,34% ploegentoeslag bij de 2 ploegendienst (21,20% bij de 3-ploegendienst in de technische groep in Kampen);
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen;
 • Afhankelijk van leeftijd o.b.v. CAO maximaal 8 dagen duurzaam inzetbaarheidsdagen;
 • 200% overwerktoeslag als je op zaterdag werkt;
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering en een winstdelingsregeling;
 • WGA hiaat verzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling;
 • Onvergetelijke bedrijfsuitjes met leuke collega’s;
 • Personeelskorting op onze eigen producten;
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling;
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag;
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Mechanisch Monteur ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud, oplossen van mechanische storingen en ondersteunen bij modificatie- en nieuwbouwwerkzaamheden aan machines, installaties en utilities op werktuigbouwkundig gebied. Daarnaast draag je dagelijks bij aan het continue verbeteren van het totale proces.

De taken zijn divers, te denken aan:

 • Uitvoeren van preventief en correctief onderhoud
 • Uitvoeren van periodieke inspecties aan machines en installaties
 • Samen met de operators de storing lokaliseren, zoeken naar storingsoorzaken, demonteren van apparatuur en registreren van de storingen in het daarvoor gebruikte systeem
 • Meehelpen met de voorbereiding van de onderhoudstops.
 • Revisiewerkzaamheden in de werkplaats

Waar jij terecht komt

Werken bij MBI betekent werken in een mooi familiebedrijf met een goede sfeer en fijne cultuur. Er is volop aandacht voor veiligheid, gezondheid, samenwerking en teamgeest. Het team bestaat uit meerdere enthousiaste en gedreven monteurs (zowel mechanisch als elektrisch) en technisch werkvoorbereiders. Je rapporteert aan de Teamleider TD of aan het Hoofd Technische Dienst (afhankelijk van de locatie waar je gaat werken). Daarbij is de communicatie open en heerst er een informele werksfeer. Bij MBI werken leidinggevenden die luisteren naar jouw mening en ideeën. Sterker nog, je wordt van harte uitgenodigd om bijvoorbeeld met jouw idee aan de slag te gaan in een projectgroep. Samen met je team zetten jullie je in om onze processen continu te verbeteren. De organisatie stimuleert en faciliteert ontwikkeling en doorgroei zoveel als je zelf behoefte hebt. 

Dit breng je mee als Mechanisch Monteur

Na het veiligstellen van de installatie duik je vol enthousiasme in de storing. Een storing is nooit hetzelfde, maar met jouw ervaring als Mechanisch Monteur heb je overal een oplossing voor.

 • Je hebt een probleemoplossend vermogen
 • Je bent stressbestendig en kan effectief blijven presteren onder tijdsdruk, bij tegenslag, teleurstelling of tegenspel.
 • Je voelt je prettig bij veilig werken.
 • Je hebt affiniteit met productieprocessen.
 • Je hebt een verbetermentaliteit en gaat voor een goed resultaat.
 • Je hebt een positieve houding en een goed humeur
 • Je bent in voor leuke dingen doen naast het werk met je collega’s

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

“Ik werk sinds maart 2022 voor MBI. Wat mij heel erg aanspreekt is dat het bedrijf zich focust op haar werknemers. Zo kan je via het bedrijf diverse cursussen volgen om je kennis te vergroten. Daarnaast zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Elke dag is anders en zijn er weer nieuwe uitdagingen. Hierdoor ga ik met veel plezier naar mijn werk!”
Nino van Leuveren
Medewerker Procesoptimalisatie Aalst
"MBI is een leuk familiebedrijf met een open cultuur en fijne collega’s. Op technische gebied is continu verandering en zijn we altijd op zoek naar verbetering. Met steeds meer nieuwe ontwikkelingen binnen de techniek is geen dag hetzelfde en is iedere dag een nieuwe uitdaging. Daarnaast zijn er ook studie- en doorgroeimogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling."
Tim van der Burgt
Meewerkend Voorman TD

Contact

Heb je interesse in werken bij MBI als Elektromonteur? Solliciteer direct via het formulier! 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met HR via recruitment@mbi.nl.

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl