HEB JIJ EEN PASSIE VOOR TECHNIEK EN SLEUTEL JE GRAAG AAN JE CARRIÈRE? WORD MECHANISCH MONTEUR BIJ MBI!

Nieuw-Lekkerland

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Mechanisch Monteur

Als Mechanisch Monteur binnen de Technische Dienst van MBI ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud, oplossen van storingen en ondersteunen bij modificatie- en nieuwbouwwerkzaamheden aan machines, installaties en utilities op werktuigbouwkundig gebied en dagelijks bijdragen aan het continu verbeteren van het totale proces. 

Wat bieden wij?

Een leuke fulltime functie in een hecht team binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. MBI kent goede arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen (mogelijkheid om ATV te verkopen) 
 • Afhankelijk van leeftijd o.b.v. CAO maximaal 8 extra duurzaam inzetbaarheidsdagen per jaar  
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering 
 • Winstdelingsregeling 
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling  
 • Personeelskorting op onze eigen producten  
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling 
 • Maximaal €11,40 netto kilometervergoeding per werkdag 
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden 

Taken en verantwoordelijkheden

Als Mechanisch Monteur binnen de Technische Dienst in Nieuw-Lekkerland ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud, oplossen van storingen en ondersteunen bij modificatiewerkzaamheden aan machines, installaties en utilities op werktuigbouwkundig gebied. Daarnaast draag je dagelijks bij aan het continue verbeteren van het totale proces.  Hoe beter ons machinepark draait, hoe sneller wij onze klanten kunnen voorzien van onze bestseller: GeoCeramica® tegels. Het beste van twee werelden: een keramische tegel onlosmakelijk verbonden met een waterdoorvoerende onderlaag. 

Concreet ga je aan de slag met het volgende:  

 • Ombouwen van machnies en installaties voor productie bij productiewisselingen 
 • Controleren en waar nodig vervangen / repareren van machineonderdelen 
 • Uitvoeren van periodieke inspecties aan machines en installaties 
 • Uitvoeren van preventief en correctief onderhoud aan de hand van voorbereide en geplande opdrachten 
 • Lokaliseren van storingen, zoeken naar storingsoorzaken, demonteren van apparatuur en registreren van de storingen in daarvoor gebruikt systeem. 

Waar jij terecht komt

Je komt te werken in een hardwerkend en creatief team dat bestaat uit 7 TD collega’s. Daarnaast heb je op de vestiging ruim 100 leuke collega’s. De locatie is volop in ontwikkeling en plezier in het werk staat bij ons hoog in het vaandel. 

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Een familiebedrijf dat sinds 1945 nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden zij zich met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Mechanisch Monteur 

Als een Willie Wortel duik je, na veiligstellen van de installatie, in de storing. Een storing is nooit hetzelfde, maar met jouw ervaring als Mechanisch Monteur heb je overal een oplossing voor. Verder beschik je over: 

 • MBO werk- en denkniveau 
 • Opleiding op gebied van elektrotechniek 
 • Affiniteit met productieprocessen 
 • Probleemoplossend vermogen 

Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Teamgeest, Leergierigheid, Eigenaarschap, Oog voor detail en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

"Bij MBI de Steenmeesters heb ik geleerd wat ik écht leuk vind om te doen en dat je veel meer kunt dan dat je zelf denkt! Mijn werk is erg divers, daardoor heb ik elke dag een nieuwe uitdaging en leer ik dagelijks nieuwe dingen. De collega’s zorgen voor een leuke sfeer op de werkvloer, zo is een dag bij MBI nooit saai!"
Marleen vd Sluijs
Medewerker Bedrijfsbureau
‘’Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij MBI. Stil zitten bij MBI doen we niet, elke dag kijken we naar ontwikkelingen en verbeteringen die we kunnen doorvoeren binnen de afdeling om het gewenste resultaat te behalen. Hier krijg je alle vrijheid in om zo stappen te maken naar een betere ontwikkeling/toekomst voor jezelf en MBI. De collega’s binnen MBI zorgen voor een prettige werksfeer en staan altijd voor eenieder klaar’’
Nicky Bezemer
Hoofd Logistiek Nieuw-Lekkerland

Contact

Heb je interesse in werken bij MBI als Mechanisch monteur? Solliciteer direct via het formulier! 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met HR via recruitment@mbi.nl.

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. MBI hanteert hiervoor een duurzaamheidsbeleid gestoeld op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.