HEB JIJ EEN PASSIE VOOR TECHNIEK EN SLEUTEL JE GRAAG AAN JE CARRIÈRE? WORD MECHANISCH MONTEUR BIJ MBI!

Kampen

Per direct beschikbaar

Max. €3890,-

3-ploegendienst

Wat jij gaat doen als Mechanisch Monteur

Op onze vestiging in Kampen worden tuintegels en gevelstenen geproduceerd. Onze producten dragen bij aan een mooiere, comfortabelere en duurzamere leefomgeving.

Het proactief en reactief oplossen van mechanische storingen binnen de fabriek in Kampen, daar ben je als Mechanisch Monteur voornamelijk mee bezig. Daarnaast bestaat een groot deel van je werk ook uit het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de machines volgens het onderhoudsplan. De verhouding tussen storingen oplossen en (preventief) onderhoud is 70/30. Onze fabriek staat boordevol techniek in verschillende disciplines waarbij mechanische aandrijvingen, hydraulisch/pneumatische systemen de meest voorkomende zijn, dus met jouw uitgebreide kennis ga je bij ons veel plezier beleven!

Geen dag is hetzelfde. MBI is een dynamisch bedrijf, continu verbeteren zit in ons DNA en er staan grote nieuwe investeringsprojecten op het programma. Door de procesomgeving waar je komt te werken, worden je handen weleens vuil. Daar moet je tegen kunnen. Je werkt met een eigen vaste ploeg en werkt veel samen met de andere technische collega’s.

Samen met jouw collega’s zorg jij ervoor dat iedereen in zijn of haar omgeving kan genieten van de mooie MBI producten.             

Wat bieden wij?

Bij MBI zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Mis je bepaalde kennis? Dan zorgen wij voor een cursus. Er zijn allerlei mogelijkheden om qua kennis door te groeien binnen onze organisatie. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Basissalaris van minimaal € 2.600 en maximaal € 3.890 bruto per maand.
 • Boven op het basissalaris ontvang je 21,20% ploegentoeslag (incl. toeslag voor incidenteel werken op zaterdag).
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen.
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering.
 • Winstdelingsregeling en een goede pensioenregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een tijdelijk contract, maar met uitzicht op een vast dienstverband

Taken en verantwoordelijkheden

Als Mechanisch Storings- en Onderhoudsmonteur zet jij je in om eraan bij te dragen dat het productieproces zo vlekkeloos mogelijk kan door lopen. Naast storingen oplossen en onderhoud plegen, werk je mee aan de uitvoering van de investeringen. Jouw ideeën en input zijn van harte welkom.

Concreet ga je met het volgende aan de slag:

 • Repareren en oplossen van technische storingen;
 • Uitvoeren van correctief, preventief en curatief onderhoud van de productiemachines;
 • Aanpassen van machines aan actuele veiligheidseisen;
 • Bijhouden van relevante technische documenten;
 • Meehelpen voorbereiden van onderhoudstops;
 • Voorbereidingen treffen en meewerken bij door leveranciers uit te voeren nieuwbouwwerkzaamheden en in bedrijf stellen/testen van nieuwe apparatuur;
 • Ondersteunen van de Technisch Werkvoorbereider bij het voorbereiden van de onderhoudstops;
 • Uitvoeren van geplande werkzaamheden tijdens de onderhoudstop waarbij je ook samenwerkt met extern ingehuurde specialisten;
 • Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen;
 • Naleven van voorschriften en procedures met betrekking tot veiligheid (LOTOTO), Arbo, hygiëne, orde, netheid en milieu.

Waar jij terecht komt

Je komt te werken op onze vestiging in Kampen. Hier worden al onze tuintegels en gevelstenen geproduceerd. MBI is Nederlands grootste producent van sierbestrating, keramische tuintegels, muurblokken en toebehoren. Voor zowel de privé als de publieke sector biedt MBI hoogwaardige sierbestrating aan. In Kampen wordt ook de nieuwste innovatie GeoProArte® geproduceerd, deze maakt levensechte designs mogelijk vanwege een keramisch design. Er werken ca. 40 leuke collega’s op kantoor en ruim 100 leuke collega’s in de fabriek en logistiek.

Als Mechanisch Monteur kom je in een hardwerkend team terecht van vijf andere collega’s. Dit team zorgt er iedere dienst voor dat alles op rolletjes loopt. De afdeling valt rechtstreeks onder de Teamleider Technische Dienst.

MBI is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1945. Dankzij de passie en het vakmanschap van onze Steenmeesters groeien we nog steeds. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

Dit breng je mee als Mechanisch Monteur

Als techneut duik je, na veiligstellen van de installatie, in de storing. Een storing is nooit hetzelfde, maar met jouw ruime ervaring als mechanisch monteur heb je overal een oplossing voor. Je bent bereid om in een 3-ploegendienst te werken. Verder beschik je over:

 • MBO of LTS opleiding richting metaaltechniek, werktuigbouwkunde of een andere technische richting.
 • Ervaring als mechanisch monteur of monteur werktuigbouwkunde binnen een (proces)technisch bedrijf.
 • Je hebt ervaring met elektrode, MIG/MAG lassen.
 • Een positieve houding en een goed humeur

Dit zeggen collega's

“MBI is een bedrijf dat potentie ziet in haar eigen medewerkers. Het is een bedrijf waar je jezelf kan ontwikkelen. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van, in 2015 ben ik als uitzendkracht bij MBI binnengekomen als orderpicker. Op het terrein in Kampen heb ik een groot project mogen leiden met goede ondersteuning van mijn direct leidinggevende en mocht als Logistiek Medewerker het Inbound proces coördineren en de voorraad beheren. Inmiddels ben ik Logistiek Planner. Ik heb hier dus enorm veel mogen leren en ben mezelf nog altijd aan het ontwikkelen.”
Marcel Groothand
Logistiek Planner Kampen
"MBI is een leuk familiebedrijf met een open cultuur en fijne collega’s. Op technische gebied is continu verandering en zijn we altijd op zoek naar verbetering. Met steeds meer nieuwe ontwikkelingen binnen de techniek is geen dag hetzelfde en is iedere dag een nieuwe uitdaging. Daarnaast zijn er ook studie- en doorgroeimogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling."
Tim van der Burgt
Meewerkend Voorman Technische Dienst

Contact

Heb je nog vragen over de vacature Mechanisch Monteur?

Neem contact met ons op of solliciteer direct via het formulier!

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl