HOUD JIJ DE PRODUCTIEMACHINES DRAAIEND? GA AAN DE SLAG ALS MECHANISCH MONTEUR BIJ MBI!

Aalst

Per direct beschikbaar

Max. €3.890

2-ploegendienst

Wat jij gaat doen als Mechanisch Monteur (2 ploegen)

In de vroege- en late dienst leg jij als mechanisch storingsmonteur “noodverbanden” aan om de productiemachines aan de gang te houden. Tijdens de nachtdienst wordt correctief en preventief onderhoud gepleegd zodat de productie overdag weer goed verder kan draaien.

Je werkt als mechanisch monteur in 3-ploegendienst. Het voordeel hiervan is dat je buiten calamiteiten, extra productie en verbeterprojecten, het weekend vrij bent en dat je geen pieperdiensten hoeft te draaien. We werken tegen de klok in en we beginnen op zondagavond om 22.00 uur.

In Aalst maken we sierbestrating, tegels, trottoirbanden en diverse producten voor de weg- en waterbouw. Het productieproces hiervan kent veel (grove) technische stappen. Deze stappen zorgen voor slijtage aan onderdelen van machines. Jij brengt deze in kaart en bent vooral bezig met hydrauliek, pneumatiek, diverse mechanische aandrijvingen maar ook met lassen, slijpen in de goed ingerichte werkplaats.

Wat bieden wij?

Bij MBI zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Mis je bepaalde kennis? Dan zorgen wij voor een cursus. Er zijn allerlei mogelijkheden om qua kennis door te groeien binnen onze organisatie.

 • Basissalaris van minimaal €2.600 en maximaal €3.890 bruto per maand.
 • Boven op het basissalaris ontvang je 19,14% ploegentoeslag.
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen.
 • 200% overwerktoeslag als je op zaterdag werkt.
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering.
 • Winstdeling en een goede pensioenregeling.
 • Mogelijkheid tot deelnemen aan fietsregeling.
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag.
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Uitvoeren van correctief onderhoud (plotselinge storingen verhelpen).
 • Revisiewerkzaamheden in de werkplaats (lassen, slijpen, draaien).
 • Samen met de operators achterhalen waar de storing zit.
 • Meehelpen voorbereiden van onderhoudstops.
 • Registeren van je werkzaamheden en verbruikte onderdelen in een databasesysteem.

Waar jij terecht komt

Je komt te werken op onze vestiging in Aalst. Hier worden al onze stenen voor de openbare ruimte geproduceerd. De locatie is volop in ontwikkeling en er werken ruim 60 leuke collega’s.

Als Mechanisch Monteur kom je in een hardwerkend team terecht van vier andere collega’s. Dit team zorgt er iedere dienst voor dat alles op rolletjes loopt. En ja, dat houdt ook in dat je iedere dag de machines schoonmaakt. 😉
De afdeling valt rechtstreeks onder Hoofd Technische Dienst.

MBI is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1945. Dankzij de passie en het vakmanschap van onze Steenmeesters groeien we nog steeds. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

Dit breng je mee als Mechanisch Monteur

Als een Willie Wortel duik je, na veiligstellen van de installatie, in de storing. Een storing is nooit hetzelfde, maar met jouw ruime ervaring als mechanisch monteur heb je overal een oplossing voor.

 • Ervaring als mechanisch monteur of monteur werktuigbouwkunde binnen een (proces) technisch bedrijf.
 • Je hebt ervaring met elektrode, MIG/MAG lassen.
 • Lts/mbo opleiding afgerond richting metaaltechniek, werktuigbouwkunde, SOM, mechanische technieken of andere technische richting.

Dit zeggen collega's

"Bij MBI wordt eigen initiatief en meedenken altijd zeer gewaardeerd en biedt het kansen om samen mooie dingen te realiseren."
Denis van der Rijt
Hoofd Technische Dienst (Aalst en Veghel)
"MBI is een leuk familiebedrijf met een open cultuur en fijne collega’s. Op technische gebied is continu verandering en zijn we altijd op zoek naar verbetering. Met steeds meer nieuwe ontwikkelingen binnen de techniek is geen dag hetzelfde en is iedere dag een nieuwe uitdaging. Daarnaast zijn er ook studie- en doorgroeimogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling."
Tim van der Burgt
Meewerkend Voorman TD

Contact

Heb je nog vragen over de vacature Mechanisch Monteur?

Neem contact met ons op of solliciteer direct via het formulier!

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.