ZORG JIJ DAT DE JUISTE PRODUCTEN OP DE JUISTE PLEK KLAAR STAAN VOOR ONZE TRANSPORTEURS? WORD LOGISTIEK MEDEWERKER BIJ MBI!

Ede

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Logistiek Medewerker 

Als Logistiek Medewerker zorg jij voor de inslag, opslag en uitslag van onze producten. Jij bent verantwoordelijk voor de goederenontvangst en zorg jij ervoor dat de juiste producten op de juiste plek klaar staan. Aan de hand van een order verzamellijst ga je de producten verzamelen en klaarzetten voor de klant. Dit doe je mede met behulp van een hef- of reachtruck om de pallets in het hoogbouwmagazijn op de juiste plek te krijgen. Je gaat zorgvuldig te werk en werkt graag geordend.

Geen werkdag is voor jou hetzelfde! Samen met jouw collega’s zorgen jullie ervoor dat iedereen in de omgeving kan genieten van de mooie tegels.

Dit bieden wij:

Een leuke fulltime functie binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling en een goede pensioenregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een contract van 6 maanden met uitzicht op verlenging

Taken en verantwoordelijkheden

Als Logistiek Medewerker zorg jij ervoor dat onze tegels, dag in, dag uit, klaar gezet worden voor onze klanten. Mede dankzij jou ontvangen zij goed hun bestellingen.

Daarnaast ben je:

 • Verantwoordelijk voor het goederenontvangst:
  • Je lost de container en controleert vervolgens of de ontvangst overeenkomt met de loslijst;
  • Na het lossen pak je de hef- of reachtruck, om de pallets in het hoogbouwmagazijn op de juiste locatie neer te zetten;
 • Je bent verantwoordelijk voor het order verzamelen:
  • Aan de hand van een order verzamellijst verzamel je de producten voor de klanten in jou route;
  • Na het verzamelen van je opdrachten keer je terug naar het rittenplein om de pallet zorgvuldig te verpakken en expeditie klaar te maken;
  • Je controleert of de vrachtwagens goed geladen zijn;
 • Je telt met regelmaat de voorraden (cylce-count) en;
 • Gezamenlijk zie je toe op veiligheid, orde en netheid in het magazijn en op het terrein.

Waar jij terecht komt

Je komt terecht in een prettig en hardwerkend team dat volop in ontwikkeling is. Het team bestaat uit 15 collega’s en je wordt aangestuurd door de Teamleider Logistiek. De afdeling valt onder de verantwoordelijkheid van de Supply Chain Manager.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI Trading. De klanten zijn o.a. de tegel- en sanitair speciaalzaken in Nederland. Als groothandel leveren wij keramische wand- en vloertegels direct vanuit het centraal gelegen distributiecentrum in Ede. Als agent van een aantal gerenommeerde Italiaanse merken wordt er ook rechtstreeks vanaf de fabriek aan de vakhandel geleverd. MBI Trading is sinds mei 2022 onderdeel van MBI B.V. – een innovatieve producent van gevel- en bestratingsmaterialen voor de buiten-leefomgeving. En vanaf heden dus ook met oplossingen voor de binnen-leefomgeving.  

Samen treden de verschillende bedrijfsonderdelen naar buiten als ‘MBI De Steenmeesters’. Wij zijn een hecht familiebedrijf dat sinds 1945 succesvol is en blijft groeien door de passie en vakmanschap van onze (500!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn.  Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Logistiek Medewerker 

Om de juiste producten en aantallen te picken, is een scherpe blik van belang! Ook zet je de ‘schouders eronder’ als de situatie daarom vraagt. Daarnaast staat veiligheid te allen tijde voorop in je functioneren. Verder beschik jij over:

 • Een heftruckcertificaat en/of reachtruckcertificaat of bereidheid om deze te halen.
 • De behoefte om extra verantwoordelijkheid op te pakken
 • De ambitie om je verder te ontwikkelen en nieuwe taken te leren

Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Teamgeest, Leergierigheid, Eigenaarschap, Oog voor detail en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

"Voor mij is het werken bij MBI bijzonder prettig vanwege de laagdrempelige no-nonsens cultuur, en dat ik daarnaast ook heel veel vrijheid krijg om samen met mijn teams de gestelde doelen te realiseren. Ook het mede richting geven om verbeteringen, vernieuwingen en veranderingen door te voeren is iets waar ik veel energie van krijg."
supply chain
Erwin Aarts
Directeur Supply Chain & ICT Logistiek
‘’Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij MBI. Stil zitten bij MBI doen we niet, elke dag kijken we naar ontwikkelingen en verbeteringen die we kunnen doorvoeren binnen de afdeling om het gewenste resultaat te behalen. Hier krijg je alle vrijheid in om zo stappen te maken naar een betere ontwikkeling/toekomst voor jezelf en MBI. De collega’s binnen MBI zorgen voor een prettige werksfeer en staan altijd voor eenieder klaar’’
Nicky Bezemer
Hoofd Logistiek Nieuw-Lekkerland

Contact

Heb je interesse in bovenstaande functie of nog vragen over de vacature Medewerker Logistiek ? 

Neem contact op met Mark van Ingen, Supply Chain Manager, via mvingen@mbi.nl of solliciteer direct via het formulier!

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl