BEN JIJ EEN LEERGIERIGE EN AMBITIEUZE ONDERZOEKER? MET JOUW ANALYTISCHE VAARDIGHEDEN EN MATERIAALKENNIS BEN JIJ DE LABORANT DIE WIJ ZOEKEN!

Veghel

Per direct beschikbaar

Max. 3282,-

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Laborant/ Kwaliteitsmedewerker

Als Laborant/ Kwaliteitsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (fysische) analyses ter controle van de kwaliteit van grondstoffen en eindproducten. Je draagt rechtstreeks bij aan het verbeteren van het product op het gebied van kwaliteit. Mede dankzij jou kan iedereen in zijn of haar omgeving genieten van onze mooie producten.

Lijkt het je tof om te ondersteunen bij het productieproces in een fabriek, ben je niet bang om vieze handen te krijgen en lijkt het je leuk om deze functie na een (interne) opleiding te gaan vervullen? Dan ben jij waarschijnlijk de nieuwe laborant die wij zoeken!

Dit bieden wij:

Een leuke fulltime functie binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. Je bent al bekend met onze goede arbeidsvoorwaarden, maar specifiek voor jouw staan er hieronder een aantal op een rijtje:

 • Salaris van minimaal € 2.400,- tot € 3282,- bruto per maand
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • Afhankelijk van leeftijd o.b.v. CAO maximaal 8 extra duurzaam inzetbaarheidsdagen per jaar
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal €11,40 netto kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie ben je voor productie het aanspreekpunt op het gebied van materiaal- en productkennis. Je bent in staat om met jouw opgedane kennis de vertaling te maken van analyse naar kwaliteit. Je bent de schakel tussen productie en kwaliteit, hiervoor is het dan ook noodzakelijk dat je met grote regelmaat aanwezig bent in de productie en direct meekijkt, betrokken bent en je handen uit de mouwen steekt.

Concreet ga je met het volgende aan de slag;

 • Het voorbereiden van kwaliteitscontroles, zoals het nemen van monsters van grond- en hulpstoffen en het verkrijgen van monsters van eindproducten.
 • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles, zoals het uitvoeren van analyses op gereed product en het signaleren van afwijkingen op gestelde kwaliteitseisen.
 • Het up-to-date houden van de technische specificatie en het kalibratiesysteem.
 • Het leveren van een bijdrage aan het productieproces ten behoeve van kwaliteitsverbetering.
 • Het controleren op het functioneren van het kwaliteitssysteem in de productie.
 • Het begeleiden en onderhouden van contacten met certificerende instanties.

Waar jij terecht komt

Je rapporteert rechtstreeks aan het Hoofd Onderzoekscentrum en je werkt samen met je collega laborant. Samen zijn jullie verantwoordelijk om de werkzaamheden nauwkeurig binnen de vastgestelde normen en termijn succesvol uit te voeren. Je werkt in deze functie nauw samen met het team in de productie en hebt dan ook veel contact met de operators en de teamleiders.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Een familiebedrijf dat sinds 1945 nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden zij zich met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Laborant/ Kwaliteitsmedewerker

Je bent een teamspeler, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent pro-actief en krijgt energie van het werken met mensen. Je vindt het leuk om de schakel te zijn tussen productie, kwaliteit en proces- en productverbetering. Je bent communicatief prima in staat om te verwoorden wat je wilt. Je bent niet op je mondje gevallen maar weet door je manier van handelen en communiceren optimale medewerking te verkrijgen. Verder beschik jij over:

 • MBO niveau 3 werk- en denkniveau
 • Ervaring in soortgelijke functie, opgedaan via stages of werk is een pré, maar niet noodzakelijk
 • Leergierigheid en een berg enthousiasme

Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Teamgeest, Leergierigheid, Eigenaarschap, Oog voor detail en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

"Met plezier ga ik elke dag naar MBI. De sfeer op werk is erg goed en heb leuk contact en goede samenwerking met andere collega's. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn werk elke dag anders is, waardoor het ook niet verveeld. Ook krijg ik hier voldoende ruimte om door te kunnen groeien."
Anne van der Sanden
Laborant Veghel
"MBI heb ik in de afgelopen 7,5 jaar leren kennen als een leuk en innovatief bedrijf waar ik iedere dag opnieuw met plezier naar toe ga. Je krijgt hier binnen het bedrijf volop de ruimte en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen. Samen met collega’s gaan we geen uitdaging of project uit de weg tot deze succesvol is afgerond!"
Stefan Boerakker
Medewerker Procesoptimalisatie Veghel

Contact

Heb je nog vragen over de vacature Laborant Onderzoekscentrum? Neem contact op met onze HR afdeling via 0413-349528 of hr@mbi.nl. 

Of solliciteer direct via het formulier!