HEB JE AFFINITEIT MET BOUWKUNDE, BEN JE CREATIEF, VIND JE HET LEUK OM JE KENNIS TE DELEN OVER WONINGEN EN WORD JIJ BLIJ VAN MENSEN ADVISEREN? WORDT KOPERS- EN SHOWROOM BEGELEIDER BIJ MBI!

Ede

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Kopers- en Showroom Begeleider

Als Kopers- en Showroom Begeleider op onze nieuwste locatie in Ede sla jij een brug tussen de kopers en de bouwteams van woningbouwprojecten. Je doet dit door commercieel inzicht, ervaring en een gedegen vakinhoudelijke onderbouwing. Heb je affiniteit met Bouwkunde, ben je creatief, vind je het leuk om jouw kennis te delen over woningen én word je blij van mensen adviseren? Dan is deze functie iets voor jou!  

Als Kopers- en Showroom Begeleider ben je o.a. verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met zowel de kopers als de leveranciers en andere betrokkenen. Je bent actief bezig met het uitwerken van de koop- aannemingsovereenkomsten inclusief de tegeltekeningen en technische tekeningen zodat we het beste beeld aan de klant kunnen geven. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van het gehele order- en leveringsproces.  

Dit bieden wij 

Een uitdagende fulltime functie binnen een gezond, ambitieus en groeiend bedrijf. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • Uitstekend salaris
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 11,40 netto kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

Taken en verantwoordelijkheden

Als Kopers- en Showroom Begeleider heb je diverse verantwoordelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor: 

 • Contact onderhouden met uitvoerders, projectleiders, onderaannemers, installateurs en toeleveranciers. Uiteraard ook met de kopers; 
 • Het uitwerken van koop- aannemingsovereenkomsten met behulp van het programma Simar; 
 • Het uitwerken van tegeltekeningen en technische tekeningen met behulp van het programma Visoft;
 • Bewaken voortgang en deadline kopers keuze trajecten; 
 • Het intern begeleiden en afhandelen van het gehele order- en leveringsproces. 

Waar jij terecht komt

Je komt te werken in een dynamische werkkring waarbij er een informele werksfeer is. Je bent onderdeel van het Salesteam en rapporteert aan de Sales Manager. Het Sales team bestaat uit 3 vertegenwoordigers en 2 managers maar werkt nauw samen met onze Inkoop en Customer Care afdeling.   

De werkzaamheden verricht je binnen MBI Trading. De klanten zijn o.a. de tegel- en sanitair speciaalzaken in Nederland.  Als groothandel leveren wij keramische wand- en vloertegels direct vanuit het centraal gelegen distributiecentrum in Ede. Als agent van een aantal gerenommeerde Italiaanse merken wordt er ook rechtstreeks vanaf de fabriek aan de vakhandel geleverd. MBI Trading is sinds mei 2022 onderdeel van MBI B.V. – een innovatieve producent van gevel- en bestratingsmaterialen voor de buiten-leefomgeving. En vanaf heden dus ook met oplossingen voor de binnen-leefomgeving. Samen treden de verschillende bedrijfsonderdelen naar buiten als ‘MBI De Steenmeesters’. Wij zijn een hecht familiebedrijf dat sinds 1945 succesvol is en blijft groeien door de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit breng je mee als Kopers- en Showroom Begeleider

Als Kopers- en Showroombegeleider heb jij een functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Jij krijgt de kans om kopers te helpen om de puntjes op de i te zetten in hun net aangekochte droomhuis, een sociale en dankbare functie dus! Het is een afwisselende functie met veel zelfstandigheid. Verder beschik je over: 

 • Je beschikt minimaal over MBO werk- en denkniveau;  
 • Je hebt werkervaring in een soortgelijke of relevante functie; 
 • Je hebt uitgebreide ervaring met Microsoft Office;  
 • Ervaring met Visoft of een ander tekenprogramma is een pre  
 • Kennis van Simar is een pré; 
 • Sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden; 
 • Je bent klantgericht en kan klantwensen omzetten in concrete acties; 

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

"MBI staat voor een familie bedrijf die geen uitdaging uit de weg gaat. Waar men kansen krijgt en samenwerkt om onze innovatieve producten goed op de markt te zetten."
accountmanager
Chantal Spijker
Accountmanager
"Ik werk heel graag bij MBI De Steenmeesters omdat ik mede mag vormgeven en zorgdragen voor de uitvoering van het Salesbeleid voor het businessonderdeel Tuin. Dit onderdeel draagt bij aan de realisering van de salesdoelstellingen m.b.t. marktpositie, omzet en rendement. Mijn rol als Key-Accountmanager is het realiseren en optimaliseren van de verkoop bij de key-accounts van MBI. Daarmee beleef ik erg veel werkplezier!"
vacature accountmanager
Peter vd Bogaard
Accountmanager

Contact

Heb je interesse in de functie van Kopers- en Showroombegeleider? Solliciteer direct via het formulier! CV’s zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Indrawati Blackman – Van de Beek, Manager Customer Care.