fbpx

SCOOR JIJ KWALITEIT VOOR DE BESTE PRIJS EN HEB JE AFFINITEIT MET DE BETONINDUSTRIE? WORD INKOPER BIJ MBI!

Veghel / Kampen

Per direct beschikbaar

36-40 uur per week

Haal jij de juiste ‘ingrediënten’ in huis?

Bij MBI zetten onze ‘Steenmeesters’ zich in voor een mooie en duurzame buiten-leefomgeving. Dit doen we middels productie van hoogwaardige betonstenen voor de infra-, bouw- en tuinsector. Voor een dynamisch en alsmaar groeiend bedrijf is inkoop onmisbaar! Dus heb jij affiniteit met deze sectoren en vind je het een leuke uitdaging om allerlei benodigdheden voor de beste prijs te scoren? Wil je deel uitmaken van een groeiend familiebedrijf? Dan heten we jou graag welkom!

Wat jij gaat doen als Inkoper

Als inkoper bij MBI zorg jij dat de benodigde materialen, verpakkingsmaterialen, hulpstoffen en diensten tijdig en tegen optimale condities worden ingekocht en beschikbaar zijn om ingezet te worden. 

Taken en verantwoordelijkheden

  • Je bent verantwoordelijk voor de directe inkoop van pallets, verpakkingen, kleur- en hulpstoffen;
  • Je bent verantwoordelijk voor de indirecte inkoop van energie en facilitaire zaken, zoals PBM’s, werkkleding en office supplies;
  • Je werkt samen met de Manager Inkoop bij de inkoop van cement, zand, grind en chemie;
  • Je onderhoudt dagelijks contact met lokale werkvoorbereiders en leveranciers;
  • Je houdt je inkoopadministratie bij, waaronder het maken van rapportages, bijhouden van markinformatie en het opstellen en verwerken van contracten.

Zo ga jij het verschil maken!

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met NEVI 1. NEVI 2 is een pré. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Goede kennis van Office en bovengemiddelde kennis van Excel is vereist. Kennis van SAP is een voordeel.
Je bent in staat om op verschillende niveaus in de organisatie te acteren, waarbij je tactisch en communicatief vaardig bent. Je bezit analytische vaardigheden en bent in staat om “de vraag achter de vraag” helder te maken. Tot slot beheers je de Engelse en Duitse taal.
De ideale kandidaat heeft ervaring met energie(contracten) en is in staat om (inkoop)processen in SAP verder te optimaliseren.
Andere eigenschappen die op jou van toepassing zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierig.

Waar jij terecht komt

Als inkoper werk je nauw samen en rapporteer je aan de Manager Inkoop. Je thuisbasis wordt Veghel of Kampen, maar je staat in je werk met collega’s van alle vestigingen in contact. 

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat na 75 jaar nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (350!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid.

Wat bieden wij?

Een uitdagende fulltime functie met ruimte voor eigen inbreng en ideeën voor verdere professionalisering binnen een gezond en groeiend bedrijf. MBI kent goede arbeidsvoorwaarden. Zo ontvang je bij een fulltime dienstverband 37 vrije dagen, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering én kent MBI een gunstige winstdelingsregeling.

Dit zeggen collega's

"Inkoop bij MBI is een leuke uitdaging! We schakelen tussen oplossingen MBI-breed en lokale aanvragen en we sparren met collega’s in verschillende functies binnen het bedrijf. Samen met het inkoopteam bouwen we aan een steeds professionelere inkooporganisatie, waarbij we de inkoopkansen omzetten tot inkoopresultaten. Dit alles binnen een familiebedrijf waar we op informele wijze met elkaar omgaan."
Manager Inkoop MBI
Ineke Verschuuren
Manager Inkoop
"Voor mij is het werken bij MBI bijzonder prettig vanwege de laagdrempelige no-nonsens cultuur, en dat ik daarnaast ook heel veel vrijheid krijg om samen met mijn teams de gestelde doelen te realiseren. Ook het mede richting geven om verbeteringen, vernieuwingen en veranderingen door te voeren is iets waar ik veel energie van krijg."
Erwin Aarts
Supply Chain Manager

Contact

Heb je nog vragen over deze inkoper vacature? Neem dan contact op met Ineke Verschuuren, Manager Inkoop.

Of solliciteer direct via het formulier!

Manager Inkoop MBI
iverschuuren@mbi.nl
06-23622729