BEN JE ZELFSTANDIG, NEEM JE INITIATIEF EN BEN JE IN STAAT DE JUISTE AFWEGINGEN TE MAKEN? WELKOM BIJ MBI!

In overleg; afwisselend op onze locaties in Aalst, Ede, Veghel, Nieuw-Lekkerland en Kampen

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als HSE Coördinator

Als HSE Coördinator ben jij bezig voor alle 5 de MBI locaties met het beheersen en verbeteren van veiligheids-, en milieuaspecten met betrekking tot de procesvoering en producten. Daarmee zorg jij ervoor dat de organisatie voldoet aan de wettelijke verplichtingen en het interne beleid, welke jij ook mede helpt vorm te geven.

Je coördineert, ondersteunt en adviseert in het Arbo-, veiligheids- en milieubeleid voor MBI. Je analyseert de risico’s bij de uitvoering van de processen, en onderzoeken van verschillende veiligheidsaspecten. Daarbij ben je voorzitter bij de veiligheidsoverleggen, bespreek je incidenten en stel je hier maandelijkse rapportages voor op.

Ten aanzien van het aanvragen van vergunningen van het Activiteitenbesluit Milieubeheer ben jij het aanspreekpunt waarbij je ook fungeert als poortwachter voor afvalstoffenregistratie, energieverbruiken en de (periodieke) controles welke tijdig en correct dienen plaats te vinden.

Afhankelijk van jouw woonplaats kan één van onze locaties jouw standplaats zijn, maar je gaat voor alle locaties iets betekenen. Dit is samen nog in te vullen.

Dit bieden wij:

Een leuke fulltime functie binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Prima salaris in overeenstemming met de functie, opleidingsniveau en ervaring
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling en een goede pensioenregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband

Taken en verantwoordelijkheden

Onder jouw verantwoordelijkheid houd jij je, onder andere, bezig met:

 • (Laten) geven van instructies, voorlichtingen en trainingen ten aanzien de uitvoering van Arbo-, veiligheids- en milieubeleid
 • Vertalen van wettelijke en MBI normen naar concrete werkinstructies / beleidsregels;
 • Analyseren van de risico’s bij de uitvoering van werkzaamheden en deze verwerken in de RI&E;
 • Coördineren van de BHV-organisatie binnen alle MBI vestigingen (afstemmen BHV-plannen, bewaken dat oefeningen worden gehouden e.d.);
 • Analyseren, bespreken en onderzoeken van incidenten en indien nodig maatregelen treffen;
 • Uitvoeren van milieu-inspecties en mede zorgen voor het aanvragen van eventuele vergunningen;
 •  Begeleiden van externe instanties tijdens onderzoeken en audits;
 • Bijhouden van de bijbehorende registraties
 • Mede bewaken dat MBI voldoet aan de (wettelijke)milieuverplichtingen

Waar jij terecht komt

Het QHSE team bestaat uit een QHSE Manager en een medewerker HSE. Je rapporteert aan de QHSE Manager. Op elke MBI locatie is een preventiemedewerker werkzaam, waar je ook veel mee gaat samenwerken. Verder is er functioneel een nauwe samenwerking met de Plantmanagers, Hoofd Logistiek van iedere locatie en de preventiemedewerkers.

Door het werken op de verschillende locaties heb je als HSE Coördinator een zelfstandige rol. Het team van preventiemedewerkers weet elkaar al goed te vinden. Naast effectieve overlegvormen is er ook tussendoor individueel contact met elkaar om te sparren of ruggenspraak te houden. Zo helpen we elkaar, leren we van elkaar en bewaken we cohesie over de diverse vestigingen.

MBI is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1945. Dankzij de passie en het vakmanschap van onze Steenmeesters groeien we nog steeds. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

Dit breng je mee als HSE Coördinator 

We zoeken een zelfstandige HSE Coördinator. Vanzelfsprekend voel je je comfortabel in een productie-omgeving, neem je initiatief en ben je in staat de juiste afweging te maken tussen MBI belang en (inter)nationale wet- en regelgeving. Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van Milieu en/of Veiligheid en je hebt de bereidheid om hierin verder te ontwikkelen.
Verder beschik je ook over:

 • Communicatieve vaardigheden;
 • Ben je daadkrachtig;
 • Ben je bereid om naar de verschillende vestigingen van MBI af te reizen;
 • Je neemt graag initiatief;
 • Je bent enthousiast en hebt een positieve instelling.

Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Teamgeest, Leergierigheid, Eigenaarschap, Oog voor detail en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

"Bij MBI de Steenmeesters heb ik geleerd wat ik écht leuk vind om te doen en dat je veel meer kunt dan dat je zelf denkt! Mijn werk is erg divers, daardoor heb ik elke dag een nieuwe uitdaging en leer ik dagelijks nieuwe dingen. De collega’s zorgen voor een leuke sfeer op de werkvloer, zo is een dag bij MBI nooit saai!"
Marleen van der Sluijs
Marleen vd Sluijs
Medewerker Procesoptimalisatie Nieuw-Lekkerland
"MBI heb ik in de afgelopen 7,5 jaar leren kennen als een leuk en innovatief bedrijf waar ik iedere dag opnieuw met plezier naar toe ga. Je krijgt hier binnen het bedrijf volop de ruimte en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen. Samen met collega’s gaan we geen uitdaging of project uit de weg tot deze succesvol is afgerond!"
Stefan Boerakker
Medewerker Procesoptimalisatie Veghel

Contact

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HR via hr@mbi.nl of tel 0413-349528.

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Frans Gabriëls (Manager QHSE) fgabriels@mbi.nl of +31 625078689.

Solliciteren kan door middel van het sturen van een motivatiebrief inclusief CV naar recruitment@mbi.nl.

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl