HET VERHAAL VAN REMKO

Remko Vogelzang

Teamleider logisiek

Heeft de BBL opleiding Logistiek met succes afgerond en inmiddels bezig met hbo opleiding Logistiek & Supply Chain Management. Remko vertelt zijn ervaring.

Kun je jezelf eens voorstellen?

“Mijn naam is Remko Vogelzang, ik ben 32 jaar oud een woonachtig in Driebergen-Rijsenburg. Inmiddels ben ik 13 jaar werkzaam bij MBI en heb ik meerdere functies bekleed binnen het bedrijf waaronder Operator en Heftruckchauffeur. Mijn huidige functie is Teamleider Logistiek op plant Aalst. In mijn vrije tijd houd ik ervan om tijd met mijn gezin, familie en vrienden door te brengen. Mijn hobby’s zijn mountainbiken, motorrijden en barbecueën.”

Hoe ben je ertoe gekomen om deze BBL- en hbo opleiding te doen?

“Een aantal jaar geleden werd ik benaderd door Marno Vernooij, Hoofd Logistiek, of de logistiek niet iets was voor mij. Op dit aanbod ben ik toen ingegaan, en al snel bleek dat er wel enige potentie in zat. Aangezien de toenmalige Teamleider een aantal jaar later met pensioen zou gaan, werd mij opnieuw gevraagd of ik interesse had in de functie. Dit leek mij een mooie uitdaging en daar hoorde ook een stukje theorie bij. Eerst werd er een assessment gedaan voor de bbl-opleiding, waarbij de capaciteit en motivatie beoordeeld werd, na goedkeuring hiervan begon de daadwerkelijke opleiding. Dit werd gedaan op vier vestigingen van MBI (Kampen, Nieuw-Lekkerland, Veghel en Aalst) waarbij we op elke vestiging een deel van de opleiding zouden doen. Na anderhalf jaar hard werken door iedereen, op vrijdagen en soms ook op zaterdagen, heeft iedereen zijn opleiding behaald (op een enkeling na i.v.m. omstandigheden). Omdat mijn cijfers dermate goed waren wist ik dat er meer in zat en ben ik van mening ook het beste eruit te halen, vandaar dat ik nog besloten had om nog een extra opleiding te gaan volgen. In overleg met MBI ben ik begonnen aan een hbo-opleiding in de Logistiek.”

Hoe verloopt de opleiding?

“De bbl-opleiding is anderhalf jaar geleden met goed gevolg afgerond. Inmiddels ben ik bijna halverwege de hbo-opleiding en gaat het me aardig af. Daarom wil ik mijn dank uitbrengen aan MBI en aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt (Erwin Aarts Directeur Supply Chain & ICT en Marno Vernooij Hoofd Logistiek Aalst), voor het vertrouwen, het op weg helpen naar deze stap en de ondersteuning waar nodig!”

Hoe ziet de BBL opleiding logistiek eruit bij MBI?

“De bbl-opleiding werd goed gefaciliteerd door MBI, Gilde-BT en Tempo-Team en de toenmalige leraar (Hans Janssen) van het ROC. Hierdoor konden de lessen soepel gevolgd worden, uiteraard wel met de nodige inzet, en was de hoeveelheid huiswerk overzichtelijk tot ongeveer 3 à 4 uur per week.”

Hoe is de groep samengesteld en hoe loopt dat?

“De toenmalige groep tijdens mijn opleiding was samengesteld uit medewerkers van alle niveaus binnen het logistieke deel van MBI, denk hierbij aan functies zoals Hoofd Logistiek, Teamleider, Planner en Terreinmedewerker. De groep werd naarmate de opleiding vorderde steeds hechter, dit was bijzonder leuk omdat je iets deelt en elkaar kunt helpen in goede en slechte tijden. Voor de hbo-opleiding volg ik een onlinestudie en heb ik geen vaste medestudenten, dit wordt namelijk per module gedaan en iedereen zit elders in het proces omdat het moment van in en uitstromen continue is.”

Wat vind je van de opleiding?

“De bbl-opleiding was goed te volgen, er werd veel informatie gegeven en ik heb er veel plezier in gehad deze te mogen volgen, heel veel theoretische zaken en praktische zaken kan ik ook goed in uiting brengen in mijn huidige functie. Een voorbeeld is de benodigde ruimte berekeningen voor opslag van de voorraad en er is ook veel procesflow kennis die je meekrijgt vanuit de opleiding. Op hbo-niveau gaat het meer om het theoretische aspect en het overzien/ managen van de goederenstromen. De opleiding is te omschrijven als pittig, maar ik vind het heel leuk om te doen, het is altijd leuk een uitdaging aan te gaan en zeker als je door je harde werk en inzet, het de goede kant op ziet gaan. Ik ben blij dat ik deze kans krijg.”

Ondertussen doe je HBO Logistiek & Supply Chain Management, hoe is dat?

“De hbo-opleiding is iets anders dan de bbl-opleiding, hier krijg je namelijk veel minder begeleiding en moet je meer zelf onderzoeken. Het maakt het uitdagender maar ook boeiender, want het is namelijk het rapport dat moet voldoen aan bepaalde criteria, en dat kan alleen als de zaken goed onderzocht, voorbereid en beschreven zijn.”

 

Wat vind je van deze doorgroeimogelijkheden bij MBI?

“Wat mij opvalt bij MBI is dat het bedrijf altijd in beweging is, dit houdt in dat er altijd nieuwe mogelijkheden ontstaan. Tevens ben ik van mening dat dit het werk leuk houdt, simpelweg omdat het continue blijft veranderen. Zo zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen als je dat wilt.”

Wat je nog graag wilt vertellen…

“MBI is een goede werkgever die ook oog heeft voor haar medewerkers en de toekomst. Dit zie ik terug aan wat het bedrijf doet qua investeringen in duurzaamheid en verbeteringen maar ook aan opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen.”

Andere collega's aan het woord!

"Bij MBI de Steenmeesters heb ik geleerd wat ik écht leuk vind om te doen en dat je veel meer kunt dan dat je zelf denkt! Mijn werk is erg divers, daardoor heb ik elke dag een nieuwe uitdaging en leer ik dagelijks nieuwe dingen. De collega’s zorgen voor een leuke sfeer op de werkvloer, zo is een dag bij MBI nooit saai!"
Marleen van der Sluijs
Marleen van der Sluijs
Medewerker Bedrijfsbureau
“MBI is een bedrijf dat potentie ziet in haar eigen medewerkers. Het is een bedrijf waar je jezelf kan ontwikkelen. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van, in 2015 ben ik als uitzendkracht bij MBI binnengekomen als orderpicker. Op het terrein in Kampen heb ik een groot project mogen leiden met goede ondersteuning van mijn direct leidinggevende en mocht als Logistiek Medewerker het Inbound proces coördineren en de voorraad beheren. Inmiddels ben ik Logistiek Planner. Ik heb hier dus enorm veel mogen leren en ben mezelf nog altijd aan het ontwikkelen.”
Marcel Groothand
Logistiek Planner Kampen
"Sinds eind 2020 werk ik bij MBI. Ik vervul de functie Klantleveringen. Ik werk hier met veel plezier, de collega’s zijn leuk en er hangt een ontspannen sfeer. Binnen mijn afdeling komen alle dingen aan bod die ik leuk vind. Bijvoorbeeld de klant op de hoogte stellen wanneer de vracht komt, nieuwe vrachten leveren etc. Momenteel ben ik back-up bij Expeditie, hierbij zorgen we vooral dat de vrachten goed en op tijd geleverd worden. Het is erg fijn dat MBI mij de ruimte geeft om nieuwe dingen te mogen leren.
Romy van Duijnhoven
Medewerker Klantlevering