BEN JIJ ERVAREN MET HET OPLOSSEN VAN ELEKTROTECHNISCHE STORINGEN? GA AAN DE SLAG ALS ELEKTROMONTEUR BIJ MBI!

Nieuw-Lekkerland

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Elektromonteur

Als Elektromonteur ben je bezig met het proactief en reactief oplossen van elektrotechnische storingen. Daarnaast bestaat een groot deel van je werk ook uit het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de installaties volgens het onderhoudsplan. Onze fabriek staat boordevol techniek, o.a. sensoren, schakelkasten, PLC’s, relais, i/o kaarten, voedingen, omvormers, trafo’s en verdeelkasten, dus met jouw uitgebreide kennis ga je bij ons veel plezier beleven!

Geen dag is hetzelfde. MBI is een dynamisch bedrijf, continu verbeteren zit in ons DNA en we doen regelmatig grote investeringen. Door de procesomgeving waar je komt te werken, worden je handen weleens vuil, maar daar kun jij wel tegen. Je werkt daarbij ook veel samen met je andere technische collega’s, je vervangt elkaar bij afwezigheid. Je staat er dan ook nooit alleen voor, er is altijd een collega in de buurt om te helpen, bij MBI staan we als collega’s voor elkaar klaar.

Wat bieden wij?

Een leuke fulltime functie in een hecht team binnen een gerenommeerde en dynamische organisatie. MBI kent goede arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen (mogelijkheid om ATV te verkopen) 
 • Afhankelijk van leeftijd o.b.v. CAO maximaal 8 extra duurzaam inzetbaarheidsdagen per jaar  
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering 
 • Winstdelingsregeling 
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling  
 • Personeelskorting op onze eigen producten  
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling 
 • Maximaal €12,60 netto kilometervergoeding per werkdag 
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden 

Taken en verantwoordelijkheden

Als Elektromonteur binnen de Technische Dienst in Nieuw- Lekkerland ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud, oplossen van storingen en ondersteunen bij modificatiewerkzaamheden aan machines, installaties en utilities op elektrotechniek, besturingstechniek en meet- en regeltechniek. Daarnaast draag je dagelijks bij aan het continue verbeteren van het totale proces. Hoe beter ons machinepark draait, hoe sneller wij onze klanten kunnen voorzien van onze bestseller: GeoCeramica® tegels. Het beste van twee werelden: een keramische tegel onlosmakelijk verbonden met een waterdoorvoerende onderlaag.

Concreet ga je aan de slag met het volgende:  

 • Instellen, afstellen en (mede) omstellen van machines en installaties voor productie
 • Uitvoeren van correctief en preventief onderhoud aan de hand van voorbereide en geplande opdrachten evenals het oplossen van ongeplande stilstanden. 
 • Reviseren van elektrotechnische machinedelen
 • Uitvoeren van kleine aanpassingen van elektrische schakelingen en PLC programma’s en aanpassen schema’s
 • Lokaliseren van storingen, zoeken naar storingsoorzaken, demonteren van apparatuur en registreren van de storingen in daarvoor gebruikt systeem

Waar jij terecht komt

Je komt terecht in een prettig en hardwerkend team op onze vestiging in Nieuw-Lekkerland. Hier wordt onze bestseller geproduceerd, namelijk het product GeoCeramica® een keramische tegel dat onlosmakelijk is verbonden met een waterdoorvoerende onderlaag. De plant is volop in ontwikkeling en er werken ruim 80 leuke collega’s. Door het jaar heen worden er verschillende leuke activiteiten gepland. 

Als Elektromonteur kom je in een hardwerkend en creatief team terecht dat bestaat uit zeven TD collega’s. In dit team is er veel aandacht voor het onderlinge contact en is er altijd ruimte voor een geintje. Je rapporteert aan Hoofd Technische Dienst.

MBI is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1945. Dankzij de passie en het vakmanschap van onze Steenmeesters groeien we nog steeds. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

Dit breng je mee als  Elektromonteur 

We zoeken op dit moment een Elektromonteur. Jij weet dan ook (bijna) alles van elektromotoren, frequentieregelaars en sensoren. Wat je mogelijk nog niet weet, wil je graag nog bijleren. Vanzelfsprekend voel je je volledig comfortabel in productie-omgeving.  Verder beschik je over: 

 • MBO werk- en denkniveau
 • Opleiding op gebied van elektrotechniek
 • Affiniteit met productieprocessen
 • Probleemoplossend vermogen
 • Geen 8 tot 5 mentaliteit

Tot slot herken je jezelf in de kernwaarden van MBI: Teamgeest, Leergierigheid, Eigenaarschap, Oog voor detail en Inventiviteit.

Dit zeggen collega's

"Bij MBI de Steenmeesters heb ik geleerd wat ik écht leuk vind om te doen en dat je veel meer kunt dan dat je zelf denkt! Mijn werk is erg divers, daardoor heb ik elke dag een nieuwe uitdaging en leer ik dagelijks nieuwe dingen. De collega’s zorgen voor een leuke sfeer op de werkvloer, zo is een dag bij MBI nooit saai!"
Marleen vd Sluijs
Medewerker Bedrijfsbureau
‘’Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij MBI. Stil zitten bij MBI doen we niet, elke dag kijken we naar ontwikkelingen en verbeteringen die we kunnen doorvoeren binnen de afdeling om het gewenste resultaat te behalen. Hier krijg je alle vrijheid in om zo stappen te maken naar een betere ontwikkeling/toekomst voor jezelf en MBI. De collega’s binnen MBI zorgen voor een prettige werksfeer en staan altijd voor eenieder klaar’’
Nicky Bezemer
Hoofd Logistiek Nieuw-Lekkerland

Contact

Heb je interesse in werken bij MBI als Elektromonteur? Solliciteer direct via het formulier! 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met HR via recruitment@mbi.nl.

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl