Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst (Veghel)

BEN JIJ KLANT- EN SERVICE GERICHT ÉN WERK JE GRAAG GEORGANISEERD? WELKOM BIJ MBI!

Veghel

Per direct beschikbaar

40 uur per week

Wat jij gaat doen als Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst

Ben jij klant- en service gericht én werk je graag georganiseerd? Dan is deze functie iets voor jou! Als Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst binnen de specialisatie Infra, houd je je op proactieve wijze bezig met alle aspecten van de verkoop van onze producten. Dit voor zowel de producten die wij zelf produceren als de producten die wij inkopen. Van lead tot opdrachtverwerking en aftersales. Je werkt nauw samen met de accountmanager(s) en je hebt overleg met je collega’s van de afdeling Klantleveringen, Orderbeheer, Sales Support en Productieplanning

Dit bieden wij 

Een uitdagende fulltime functie binnen een gezond, ambitieus en groeiend bedrijf. Naast een goed salaris kent MBI goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Mogelijkheid tot hybride werken (thuis en op kantoor)
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering
 • Winstdelingsregeling
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling
 • Maximaal € 12,60 netto kilometervergoeding per werkdag
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het beheren, bijhouden en registeren van klantgegevens, contactmomenten en salesactiviteiten in ons CRM-systeem;  
 • Het behandelen van telefonische en ingezonden aanvragen van klanten binnen jouw rayon;  
 • Het analyseren van bestekken;  
 • Het opstellen van verkoopoffertes en contracten;
 • Ondersteuning van accountmanagers/projectadviseurs;  
 • Informeren van klant en accountmanager inzake problemen, aandragen van mogelijke oplossingen en/of alternatieven;
 • Bespreken van leveringsmogelijkheden en adviseren van klanten;
 • Het zelfstandig tot stand brengen van verkopen;
 • Onderhouden en opbouwen klantrelaties;
 • Verdere administratie binnen het rayon.

Waar jij terecht komt

Je komt te werken bij de afdeling Verkoop Binnendienst en rapporteert aan de Teamleider Verkoop Binnendienst Infra. De afdeling bestaat verder uit 5 medewerkers en is te kenmerken als een enthousiast, dynamisch en ervaren team. De werkzaamheden worden uitgevoerd op ons kantoor in Veghel.

De werkzaamheden verricht je binnen MBI De Steenmeesters – een innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1945 nog steeds blijft groeien vanwege de passie en vakmanschap van onze (450!) Steenmeesters. Door deze passie onderscheiden wij ons met kwalitatief hoogwaardige producten en de kracht om klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. Waar MBI voor staat en de waarden die wij in onze Steenmeesters zoeken zijn: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap, en Leergierigheid

Dit breng je mee als Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst

Je bent zelfstandig, zorgvuldig en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je weet te schakelen tussen verschillende taken en prioriteiten te stellen. Verder heb je ook als persoon een positieve bijdrage aan het team.

 • Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau;
 • Je bent klant- en servicegericht en hebt affiniteit met de Infrabrache;
 • Je werkt georganiseerd;
 • Je vindt het leuk om in een team te functioneren.
 • Idealiter heb je werkervaring opgedaan in soortgelijke functie.

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Dit zeggen collega's

“Of dat het elders ook goed werken is, ik zou het niet weten. Ik werk al bijna 15 jaar bij MBI en nog steeds, meestal, met veel plezier. Werken op de Verkoop Binnendienst Infra is verantwoordelijkheid nemen, geregeld hard werken en flauwe grappen uithalen. Het mooiste aan de Verkoop Binnendienst vind ik het contact met nagenoeg alle andere afdelingen binnen MBI!”
Coen Mous
Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst
"In 2019 ben ik begonnen bij MBI als Verkoop Medewerker Binnendienst en inmiddels ben ik Accountmanager. Het geeft voldoening dat ik binnen dit familiebedrijf intern stappen heb mogen zetten in mijn carrière. Als Accountmanager sta ik dichtbij de klanten en bouw ik relaties op, dit is wat het vak leuk maakt. Het onderlinge contact met collega’s van de diverse afdelingen binnen de organisatie is uitstekend waardoor we elkaar continue kunnen aanvullen en ondersteunen daar waar nodig."
Niels de Jong
Accountmanager

Contact

Heb je interesse in de functie van Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kelly Wolfs, Teamleider Verkoop Binnendienst Infra, op kwolfs@mbi.nl.

Over MBI

In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de binnen- en buitenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 450 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we u naar onze website: www.mbi.nl

NB. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.