BBL OPLEIDING LOGISTIEK MEDEWERKER VOLGEN BIJ MBI? STEENMEESTER JULIAAN DEELT ZIJN ERVARING!

Vind je studeren on the job belangrijk? MBI wel! Één van onze kernwaarden is dan ook niet voor niets leergierigheid.

Vandaar dat MBI als erkend leerbedrijf op diverse vakgebieden, zowel de eigen Steenmeesters als studenten, stagiaires en BBL’ers de kans wil geven zich binnen MBI te ontwikkelen. Informeer voor de mogelijkheden om binnen MBI een stage te lopen of om tijdens je BBL opleiding bij ons de praktijk te leren kennen!

Dat MBI ook intern haar Steenmeesters de kans geeft om zich te blijven ontwikkelen blijkt bijvoorbeeld uit het initiatief om medewerkers binnen Supply Chain de opleiding Logistiek Medewerker niveau 2 aan te bieden. Een van onze Steenmeesters deelt zijn ervaring met dit opleidingstraject.

BBL opleiding logistiek

Juliaan

Teamleider logisiek deelpakketten

Deelnemer BBL opleiding Logistiek Medewerker niveau 2

Kun je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Juliaan, 31 jaar. Ik ben teamleider logistiek bij de deelpakketten in Nieuw-Lekkerland. Ik werk nu bijna 9 jaar bij MBI en ongeveer anderhalf jaar als teamleider. Hiernaast ben ik actief op het BHV-vlak en ben ik bij MBI
in Nieuw-Lekkerland plaatsvervangend hoofd BHV.

Hoe ben je ertoe gekomen om deze BBL opleiding te doen?

In het voorjaar van 2019 kwam de vraag of wij interesse hadden in de opleiding Logistiek medewerker niveau 2. Uiteraard had ik die interesse en na een intake en een assessment ben ik, samen met 2 collega’s uit Nieuw-Lekkerland, gestart met de opleiding.

Hoe verloopt de opleiding?

De opleiding is in september gestart. Inmiddels zijn we halverwege. De opleiding wordt op de diverse MBI-locaties gegeven. Soms zitten we dan 2 dagen aaneengesloten in de schoolbanken. De aftrap heeft plaatsgevonden in Kampen. Leuk om daar ook een keer te kunnen kijken en te zien hoe daar alles reilt en zeilt. Vervolgens hebben we opleidingsdagen in Nieuw-Lekkerland gehad en nu doen we Veghel aan. Als laatste zullen we neerstrijken in Aalst.

Hoe ziet de BBL opleiding logistiek eruit bij MBI?

Tijdens de opleiding krijgen we te maken met een aantal verplichte vakken zoals Nederlands,
burgerschap en rekenen. Die vakken vind ik persoonlijk wat minder aansprekend. We hebben daarnaast een aantal
vakgerichte vakken. Zeker leerzaam, maar soms staat de theorie wat ver af
van de dagelijkse praktijk. Maar de komende tijd krijgen we gastcollega’s van andere  bijvoorbeeld Jan van de Ven, Wilma Greveling en Frank van Schijndel. Dan leren we ook wat vanuit die disciplines. Daarnaast gaan we nog een keer op bezoek bij een klant van MBI. Dan zien we meer van de praktijk bij een klant.

Hoe is de groep samengesteld en hoe loopt dat?

De groep bestaat uit 15 deelnemers vanuit alles locaties en mensen die werkzaam zijn in diverse functies. Van hoofd logistiek tot logistiek medewerkers. Die diversiteit is erg leuk! Ik merk dat wij, als deelnemers en collega’s, een hechte groep zijn. We helpen elkaar waar we kunnen. Ik vind het bijzonder leerzaam om te sparren met mijn collega’s in soortgelijke functies. Ik merk dat ik echt wat aan die contacten heb en ook veel leer van de wijze waarop zij situaties aanvliegen die overeenkomen met mijn werkzaamheden. Dat kan gaan over de veiligheid, zaken vanuit Roadrunner, transport, opslag, omslag, enzovoorts.

Wat vind je van de opleiding?

Ik ervaar de opleiding als positief en redelijk makkelijk. In de zin dat het mij goed afgaat om naast mijn werk te studeren, opdrachten te maken, enzovoorts. Wat mij betreft zou de opleiding nog uitdagender en iets meer aansluitend aan mijn dagelijkse praktijk mogen zijn. Omdat het een landelijk erkende opleiding betreft, waar verplichte lesstof in zit, is het echter vrij logisch dat de stof minder MBI-specifiek is. Het is echter wel een mooi startpunt om me verder te ontwikkelen. Dat ervaar ik als erg positief!

Andere collega's aan het woord!

"Als laborant binnen MBI bekleed je een veelzijdige functie en ben je betrokken bij het product van begin tot eind, te starten met de controle van toeslagmaterialen bij binnenkomst, de controle tijdens het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct."
Joyce Musch
Laborant
"Voor mij is het werken bij MBI bijzonder prettig vanwege de laagdrempelige no-nonsens cultuur, en dat ik daarnaast ook heel veel vrijheid krijg om samen met mijn teams de gestelde doelen te realiseren. Ook het mede richting geven om verbeteringen, vernieuwingen en veranderingen door te voeren is iets waar ik veel energie van krijg."
supply chain
Erwin Aarts
Directeur Supply Chain & ICT Logistiek
"Bij MBI de Steenmeesters heb ik geleerd wat ik écht leuk vind om te doen en dat je veel meer kunt dan dat jezelf denkt! Mijn werk is erg divers, daardoor heb ik elke dag een nieuwe uitdaging en leer ik dagelijks nieuwe dingen. De collega’s zorgen voor een leuke sfeer op de werkvloer, zo is een dag bij MBI nooit saai!"
Marleen vd Sluijs
Administratief medewerker