PASSIE VOOR PRODUCTIEPROCESSEN? GA AAN DE SLAG ALS ALLROUND OPERATOR BIJ MBI!

Kampen

Per direct beschikbaar

€3.510

2- of 3-ploegen

Wat jij gaat doen als Allround Operator

Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI. Om die reden zijn wij op zoek naar allround operators. Binnen de fabriek hebben we op verschillende taken operators werken. Als allround operator ben je op meerdere functieplekken inzetbaar en ben je, onder andere, in staat om de machines optimaal te laten produceren. Sluit je dus aan bij de Steenmeesters en ontdek hoe jij je binnen onze mooie industrie verder kunt ontwikkelen!

Als allround operator bij MBI hou jij je in essentie bezig met het produceren van mooie producten en het keuren/sorteren en pakketteren van diverse tegels m.b.v. geautomatiseerd meng-, pers- en pakketteerapparatuur. Ook ga je leren om grondstoffen te lossen en onze grondstofbunkers te bevoorraden middels het bedienen van de kraan. In de functie van allround operator rapporteer je aan de Teamleider Productie en stuur je zelf vaktechnisch productiemedewerkers aan.

Hoe ziet een dag van operator er dan uit bij MBI? Afhankelijk van de dienst die hoort bij je dienstverband, 2- of 3-ploegen, sta jij klaar op de productieplant. Je kent je doel: opstarten, beheersen en controleren van het productieproces. Veelal houdt dit in dat je bezig bent met het bedienen van verschillende machines. Soms houdt dit in dat je 1ste lijnsstoringen moet opheffen en complexe storingen doorzet naar de Technische Dienst. Andere momenten ben je bezig met het opstarten van machines na productwissels en met kwaliteitscontroles. Te allen tijde draag jij samen met je team zorg voor veiligheid en orde op de werkvloer.

Na enkele uren heb je een welverdiende pauze, waar je samen met collega’s in de kantine iedere dag kunt genieten van lekkere verse bonenkoffie, een bakje soep of een gehaktballetje. Tijdens je dienst bespreek je met je leidinggevende en je collega’s de werkzaamheden van die dag en zorg je voor een optimale dienstoverdracht.

Dit bieden wij

Bij MBI zorgen we ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt. Mis je bepaalde kennis? Dan zorgen wij voor een cursus of opleiding. Er zijn allerlei mogelijkheden om qua kennis door te groeien binnen onze organisatie. Dus heb jij ambitie? Laat het ons weten! Verder bieden wij, naast een uitstekend salaris de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 2.609 en € 3.510 afhankelijk van kennis en ervaring
 • Boven op het basissalaris ontvang je 11,35% ploegentoeslag bij 2-ploegendienst en 19,14% bij een 3-ploegendienst;
 • 25 vakantiedagen en 12 ATV dagen;
 • Afhankelijk van leeftijd o.b.v. CAO maximaal 8 extra duurzaam inzetbaarheidsdagen per jaar;
 • 200% overwerktoeslag als je op zaterdag werkt;
 • 8% vakantiegeld en 3,5% eindejaarsuitkering én een winstdelingsregeling;
 • WGA-Hiaatverzekering, collectieve ziektekostenverzekering en een goede pensioenregeling;
 • Onvergetelijke bedrijfsuitjes met leuke collega’s;
 • Personeelskorting op onze eigen producten
 • Op de fiets naar het werk met de fietsregeling;
 • Maximaal € 12,60 kilometervergoeding per werkdag;
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Taken en verantwoordelijkheden

Als allround operator ben jij verantwoordelijk voor het juist instellen van recepturen en basisparameters in het systeem en het daaropvolgend opstarten van de machines. Je wordt opgeleid in minimaal 3 kernprocessen binnen het productieproces. Ook het coördineren van productwissels behoort tot jouw takenpakket. Je bent als allround operator een belangrijke spil in de controle van de kwaliteit van de betonmengsels en daarmee ook de producten enerzijds en anderzijds bewaak je ook het 1e lijnsonderhoud en de staat van onze machines.

Concreet ga je aan de slag met:

 • Voorbereiden van onze installaties, afhankelijk van het type/formaat product;
 • Voeren van dagstarts en fungeren als eerste aanspreekpunt voor alle collega’s en productieleiding voor het (deel)proces wat je op dat moment uitvoert;
 • Oplossen van kleine procesverstoringen, opschalen naar TD bij grotere storingen;
 • Bewaken en (laten) aanvullen van voorraadniveaus van grond-, kleur- en hulpstoffen.
 • Vastleggen van productiegegevens omtrent installatie, output, kwaliteit e.d.;
 • Dagelijks bijdragen aan het continu verbeteren van het totale proces;

Waar jij terecht komt

Werken bij MBI betekent werken in een mooi familiebedrijf met een goede sfeer en fijne cultuur. Er is volop aandacht voor veiligheid, gezondheid, samenwerking en teamgeest. Het team bestaat uit meerdere enthousiaste en gedreven operators. Daarbij is de communicatie open en heerst er een informele werksfeer. Bij MBI werken leidinggevenden die luisteren naar jouw mening en jouw ideeën. Sterker nog, je wordt van harte uitgenodigd om bijvoorbeeld met jouw idee aan de slag te gaan in een projectgroepje. Samen zetten jullie je in om processen continu te verbeteren. De organisatie stimuleert en faciliteert ontwikkeling en doorgroei zoveel als je zelf behoefte hebt.

Dit breng je mee

Je bent zelfstandig, hebt oog voor netheid en veilig werken en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je weet te schakelen tussen verschillende taken en prioriteiten te stellen. Verder zijn de volgende zaken ook van belang:

 • Je hebt ervaring in het werken aan een productielijn en bent gedreven om het optimale uit de machines te halen;
 • Je werkt veilig en netjes en weet andere collega’s hiervoor ook te motiveren;
 • Een afgerond MBO 3 diploma met een technische achtergrond;
 • Je herkent afwijkingen en voelt je verantwoordelijk om hierop te sturen;
 • Je werkt graag in een dynamische omgeving bij onze indrukwekkende machines.

Daarnaast herken jij jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid. 

Dit zeggen collega's

"Wat het werken bij MBI zo leuk maakt is de open no nonsens cultuur. Een echt familiebedrijf, laagdrempelig, collegiaal en oprecht begaan met de medewerkers. We werken samen aan een lange termijnvisie met volop mogelijkheden voor iedereen om zich te ontwikkelen. Ik vind het erg leuk om hier mijn steentje aan bij te dragen.”
Fauzi Cornelisse
Plantmanager Kampen
"Ik werk al bijna 12,5 jaar bij MBI De Steenmeesters. Mijn passie ligt bij de nieuwe GeoProArte®-hal, waar we met nieuwe technieken ontwerpen creëren voor onze tuintegels. Ik ben trots dat ik vanaf het begin betrokken ben geweest bij de bouw van deze hal en nu als voorman samen met mijn geweldige team deze innovatieve hal draai. We combineren keramisch design met betonnen textuur om prachtige natuurlooks en unieke mozaïek designs te realiseren. Het is dan ook mijn droom om zelf ontwerper te worden van deze prints, die we op de tegels printen in de hal. Met de ondersteuning van MBI geloof ik dat ik deze droom kan verwezenlijken. Op dit moment heb ik bij MBI niet alleen een baan, maar een plek waar ik mijn passie voor innovatie en creativiteit kan ontplooien. Als je op zoek bent naar een inspirerende omgeving waar je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen, dan nodig ik je van harte uit om ons geweldige team te komen versterken!"
Randy Bloemhof
Allround Operator Kampen

Contact

Heb je interesse in werken bij MBI? Solliciteer direct via het formulier! 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met HR via recruitment@mbi.nl.

Over MBI

 In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de binnen- en buitenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. 

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

DISCLAIMER

MBI aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/ uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van MBI zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR-manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Voor ons privacy statement verwijzen we je naar onze website: www.mbi.nl